Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Την επόμενη εβδομάδα η νέα αντίδραση της ΚΕΔΕ

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καθορίσουν την επίσημη και συνολική τους αντίδρασή οι δήμαρχοι, απέναντι στις... αλλαγές που φέρνει το πολυνομοσχέδιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων, Οικονομικό Παρατηρητήριο ΟΤΑ κ.α.).

Μετά και τις ύστατες - άκαρπες προσπάθειες προς τα πολιτικά κόμματα - κυρίως δε προς την Κυβέρνηση - να αλλάξουν οι δυσμενείς για τους δήμους διατάξεις, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας αποφάσισε να επανεξεταστεί η περαιτέρω στάση των αιρετών του πρώτου βαθμού, με διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που όρισε η ηγεσία της ΚΕΔΕ, Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη θα συνεδριάσουν οι Τοπικές Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, οι εισηγήσεις των οποίων για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις των δημάρχων θα εξεταστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, κατά πάσα πιθανότητα, την Τετάρτη, όπου και θα αποφασισθεί η ενιαία αντίδραση των δήμων.

Θυμίζουμε ότι, στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, η πλειοψηφία των αιρετών είχε θέσει στη διάθεση του Δ. Σ. της ΚΕΔΕ τις μαζικές παραιτήσεις τόσο δημάρχων, όσο και δημοτικών συμβουλίων, σε περίπτωση που το πολυνομοσχέδιο "περνούσε" από το Κοινοβούλιο, χωρίς να αποσυρθούν τα άρθρα, περί κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων, αλλά και οι διατάξεις αυστηροποίησης του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ.

Οι τελευταίες δηλώσεις δε του προεδρείου της ΚΕΔΕ, μόνο ικανοποίηση δεν εκφράζουν για τις αλλαγές που έγιναν στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, συνεπώς μια υπαναχώρηση των δημάρχων δεν φαντάζει πιθανή.

«Στη μάχη κατά του πολυνομοσχεδίου και η ΕΝ.Π.Ε.»

Τα πάντα θα κριθούν, λοιπόν, μέσα στα επόμενα 24ωρα, ενώ αναμένεται ισχυρή αντίδραση και από τους εργαζομένους της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α., αλλά και από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η οποία, "μπήκε στη μάχη" απέναντι στα νέα δεδομένα για την Αυτοδιοίκηση.

«H Ένωση Περιφερειών Ελλάδας στηρίζει τον αγώνα που δίνει ο πρώτος βαθμός Αυτοδιοίκησης για την απόσυρση των διατάξεων του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου που οριζόντια και τυφλά καταργεί απαραίτητες δομές και υπηρεσίες και πλήττει τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Ο προϋπολογισμός της Αυτοδιοίκησης συνολικά, αντιστοιχεί περίπου στο 1,5% του ΑΕΠ της χώρας.

Αντί λοιπόν η Κυβέρνηση να στρέφει την προσοχή της στο 98,5% του κρατικού προϋπολογισμού, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να πείσει την κοινή γνώμη ότι η Αυτοδιοίκηση είναι η αιτία για όλα τα δεινά του τόπου.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ενωμένη δεν θα επιτρέψει να γίνει το εξιλαστήριο θύμα και να επωμιστεί ευθύνες που δεν της αναλογούν» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της ΕΝ.Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...