Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σκληραίνει τη στάση της η τοπική αυτοδιοίκηση

Στα άκρα έχουν φτάσει οι σχέσεις της κυβέρνησης με την τοπική αυτοδιοίκηση, με «κόκκινο πανί» το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Η ΠΟΕ – ΟΤΑ προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της και έχει κηρύξει για σήμερα (Τρίτη) εκ νέου 24ωρη απεργία, στην οποία συμμετέχει και η δημοτική αστυνομία. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 11:00 από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Θ. Μπαλασόπουλος: Στα τέλη Ιουλίου θα φύγουν 2.200 σχολικοί φύλακες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, βάσει των σχεδιασμών της κυβέρνησης, θα φύγουν άμεσα στα τέλη Ιουλίου οι 2.200 σχολικοί φύλακες, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου θα βγουν σε διαθεσιμότητα οι 3.500-3.600 δημοτικοί αστυνόμοι.

Επίσης ανέφερε ότι η δημοτική αστυνομία θα καταργηθεί ως υπηρεσία και το 5%-10% από τους δημοτικούς αστυνόμους θα παραμείνουν στους δήμους προκειμένου να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις και ηπλειονότητα των υπολοίπων θα απορροφηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...