Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μήνες θα χρειαστούν για τον απεγκλωβισμό των 33 Χιλιανών

Ήρεμα αντέδρασαν οι εγκλωβισμένοι μεταλλωρύχοι όταν τους ανακοίνωσαν ότι θα χρειαστεί να περιμένουν ίσως και πάνω από 4 μήνες για τον απεγκλωβισμό τους, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας της χώρας. 

Οι 33 Χιλιανοί κατορθώνουν και επιβιώνουν στα έγκατα της γης, σε βάθος 700 μέτρων, από τις 5 Αυγούστου, όταν κατέρρευσε το βασικό τούνελ του μικρού ορυχείου χαλκού και χρυσού στο Copiapo, περίπου 725 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της Χιλής, αφότου κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν με τους εγκλωβισμένους, συγκροτήθηκε ομάδα υποστήριξης, με στόχο τον υλικό ανεφοδιασμό και κυρίως την ψυχολογική τους υποστήριξη, αφού ο κίνδυνος συνδρόμου κατάθλιψης και άγχους είναι σοβαρός. Η ομάδα θα τους βοηθήσει να οργανώσουν το χρόνο και τη ζωή τους στον περιορισμένο χώρο που βρίσκονται παγιδευμένοι. Ζητήθηκε ακόμη και η συμβολή των ειδικών υπηρεσιών της NASA, καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία στην υποστήριξη των αστροναυτών σε μεγάλης χρονικής διάρκειας αποστολές στο διάστημα.

Ο επικεφαλής των εγκλωβισμένων ζήτησε από τον πρόεδρο της Χιλής Sebastian Pinera να τους βγάλει "από αυτή την κόλαση" κι εκείνος τους διαβεβαίωσε ότι οι προσπάθειες διάσωσής τους δεν πρόκειται εγκαταλειφθούν, ενώ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πριν τα Χριστούγεννα θα έχουν ανασυρθεί στην επιφάνεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...