Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Oι εκλεκτοί των κομμάτων στην Ήπειρο


Ρευστή είναι η κατάσταση για τις υποψηφιότητες της 7ης Νοεμβρίου στην Ήπειρο.Κάποιοι υποψήφιοι έχουν λάβει ήδη την υποστήριξη κομμάτων, άλλοι αναμένουν και σε μερικές περιπτώσεις υπάρχουν ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Αναλυτικά μέχρι τώρα η εικόνα που παρουσιάζεται στην Ήπειρο, είναι η εξης:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Όλα δείχνουν ότι την Περιφέρεια Ηπείρου θα διεκδικήσουν δύο υποψήφιοι. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να έχει πάρει ακόμη το «χρίσμα» υποψήφιος θα είναι ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής, πρώην υφυπουργός Γεωργίας και βουλευτής Ιωαννίνων Ευάγγελος Αργύρης. Η Ν.Δ έχει ήδη ανακοινώσει την στήριξή της στον νυν Νομάρχη Ιωαννίνων Αλέξανδρο Καχριμάνη. Από την πλευρά του το ΚΚΕ θα υποστηρίξει τον Κώστα Κωτσαντή.

ΔΗΜΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 
Στο Δήμο Ιωαννίνων η ΝΔ έδωσε το «χρίσμα» στον νυν δήμαρχο Νικο Γκόντα.Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Φίλιππα Φίλιο (ΣΥΝ), που προτάθηκε αρχικά από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια προηγήθηκε σε μια σφυγμομέτρηση που έγινε. Τον κ. Φίλιο στηρίζουν επίσης η "Δημοκρατρική Αριστερά" και οι "Οικολόγοι-Πράσινοι",αλλά και αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας!Στο δήμο Ιωαννίνων, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ θα είναι Δημήτρης Τασούλας. Στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο των Ιωαννίνων, ο πρώην Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Χρυσόστομος Βούζας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, αλλά η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ σε συνεδρίασή της πρόκρινε τον Δημήτρη Ρογκότη, στέλνοντας την υποψηφιότητα και στην Ιπποκράτους για έγκριση. Στον ίδιο Δήμο, η ΝΔ θα υποστηρίξει και πάλι τον νυν δήμαρχο Σάκη Βλέτσα. Το ΚΚΕ θα υποστηρίξει τον Τάκη Τζίμα. Στον δήμο Μετσόβου, η ΝΔ δεν έχει αποφασίσει αν θα υποστηρίξει και πάλι τον νυν δήμαρχο Κώστα Τζαφέα, ενώ από το ίδιο κόμμα εκδηλώνει ενδιαφέρον υποψηφιότητας και ο Νίκος Τσομπίκος.Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να υποστηρίξει τον Λεωνίδα Ευθυμίου. Στο δήμο Δωδώνης από το ΠΑΣΟΚ ακούγεται το όνομα του Κώστας Κατσανάκη και στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων ο νυν δήμαρχος Γιάννης Σεντελές. Το ΚΚΕ θα στηρίξει τονΓιάννη Σταύρου. Στο δήμο Κόνιτσας την στήριξη του ΠΑΣΟΚ θα έχει οΠαναγιώτης Γαργάλας. Το ΚΚΕ θα υποστηρίξει τον Νίκο Μουζάκη. Η ΝΔ θα στηρίξει τον σημερινό δήμαρχο. Στο δήμο Πωγωνίου ένας εκ των Γιάννη Ντόντη(νυν δήμαρχος Άνω Πωγωνίου)και Κώστα Καψάλη (νυν δημάρχου Καλπακίου)θα υποστηριχθούν από το ΠΑΣΟΚ. Από το ΚΚΕ υποψήφιος θα είναι ο Χρήστος Μεντής. Από τη ΝΔ υποψήφιος γιατο Δήμο Πωγωνίου αναμένεται να είναι ο Φάνης Στεργίου.Για το Δήμο Ζαγορίου ένας εκ τωνΓιώργου Σουκουβέλου και Λεωνίδα Τσουμάνη, και για το Δήμο Δωδώνης ένας εκ των Χρήστου Ντακαλέτση και Γιάννη Μπάρκα. Υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Δωδώνης θα είναι ο Κώστας Κατσανάκης,ενώ από το ΚΚΕ υποψήφιος θα είναι ο Αναστάσιος Τόκας.

ΔΗΜΟΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Στο Δήμο Ηγουμενίτσας υποψήφιος της ΝΔ θα είναι ο σημερινός Νομάρχης Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας. Ο νυν δήμαρχος Θωμάς Πιτούλης που είχε υποστηριχθεί τις προηγούμενες εκλογές από τη ΝΔ θα κατέλθει σαν ανεξάρτητος. Από το ΠΑΣΟΚ,υποψήφιος θα είναι ο οδοντίατρος κ. Γιώργος Κάτσινος,ο οποίος "σαρώνει" στις δημοσκοπήσεις.Στο Δήμο Σουλίου, υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Αχέροντα Θανάσης Παππάς. Απόφαση δεν έχει ληφθεί ακόμη από τη ΝΔ για τον Δήμο Φιλιατών. Ο σημερινός δήμαρχος Σαγιάδας Βαγγέλης Μάστορας απέσυρε την υποψηφιότητά του, ενώ ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Μηνάς Ντουμάζιος είναι άγνωστο αν θα υποστηριχθεί και σε αυτές τις εκλογές,μιας και έχει περιπέτειες με την δικαοσύνη.Στο Δήμο Φιλιατών το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μηνά Παππά. στους άλλους δύο δήμους τίποτε το οριστικό δεν υπάρχει. Για τον Δήμο Σουλίου, υποψήφιοι από το ΠΑΣΟΚ είναι οι: Γιώργος Γκορέζης, Ηλίας Μάρκου, Ερρίκος Μητσιώνης, Σταυρούλα Μπραΐμη, Πέτρος Πέτσιος, Γιάννης Καραγιαννης.

ΔΗΜΟΙ ΑΡΤΑΣ
Στο Δήμο της Άρτας η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του σημερινού Νομάρχη Γιώργου Παπαβασιλείου ενώ από το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασιστεί αν θα υποστηρίξει τον σημερινό δήμαρχο Πάνο Οικονομίδη. Ενδιαφέρον από το την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνει και ο κ. Γιάννης Παπαλέξης. Στο Δήμο Σκουφά η ΝΔ αναμένεται θα υποστηρίξει τον νυν δήμαρχο Αράχθου Γιάννη Κόκλα. Στο Δήμο Καραισκάκη οι συζητήσεις συγκλίνουν υπέρ του ανεξάρτητου ψηφοδελτίου χωρίς να έχει αποφασιστεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, και στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων η ΝΔ ενδέχεται να εμφανισθεί με δύο ψηφοδέλτια.Στο ένα θα ηγείται ο σημερινός δήμαρχος Αγνάντων Χρήστος Χασιάκος και στο άλλο ο πρώην αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου Μαρίνος Γαρνέλης. Δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση και στους άλλους τρεις Δήμους της Άρτας που υπάρχει ενδιαφέρον ανεξάρτητων υποψηφιοτήτων . Στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι, Σταυρούλα Καραβασίλη, Κώστας Χατζηγιάννης, Λεωνίδας Τσίπρας, Θ. Σιόντης. Στο Δήμο Νικόλαου Σκουφά ενδέχεται το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Μουσαβερέ, ενώ στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη υπάρχουν τέσσερις τουλάχιστον ενδιαφερόμενοι,ενώ ισχυρές πιέσεις δέχεται το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ελευθερία Κοσυβάκη.

ΔΗΜΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Στον Δήμο της Πρέβεζας,όλα δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει και πάλι τον σημερινό δήμαρχο κ. Μιλτιάδη Κλάπα που προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΝ,αν και υπάρχουν αντιδράσεις από μερίδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ,που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Λούρου,Χρήστου Μπαϊλη,ο οποίος όμως,δεν έχει μεγάλη αποδοχή στην πόλη της Πρέβεζας,σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.Από το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από τον κ. Γιώργο Νίτσα. Αντίθετα έχει ξεκαθαρίσει η υποστήριξη του Στέργιου Γιαννάκη από τη ΝΔ. Στον δήμο Πάργας η ΝΔ υποστηρίζει τον νυν δήμαρχο Φαναρίου Αντώνη Νάστα, ενώ το τοπικό ΠΑΣΟΚ προκρίνει το κ. Λιόλιο, αλλά υπάρχουν αντιδράσεις από άλλους υποψηφίους. Στο Δήμο Ζηρού η υποψηφιότητα του κ. Βογιατζή, στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν όμως αντιδράσεις και στελέχη του κόμματος φαίνεται να ετοιμάζουν ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον κ.Ζυγούρη. Η ΝΔ θα υποστηρίξει τον δήμαρχο Φιλιππιάδας Δημήτριο Γιολδάση.

Αναρτήθηκε από epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...