Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι ανά εκλογική περιφέρεια

Στον ορισμό του αριθμού των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Νοεμβρίου και της εφαρμογής του «Καλλικράτη».
Σημειώνεται ότι η διοικητική μεταρρύθμιση προβλέπει τη διατήρηση των σημερινών δήμων και κοινοτήτων ως εκλογική περιφέρεια για την εκλογή των δημοτικών συμβούλων προκειμένου να υπάρχει πλήρης και ουσιαστική αντιπροσώπευση όλων των δημοτικών ενοτήτων ανάλογα με τον πληθυσμό τους/
Στις μεγάλες πόλεις ορίζονται ως εκλογικές περιφέρειες τα σημερινά δημοτικά διαμερίσματα, τα οποία μετονομάζονται από 1 Ιανουαρίου 2011 σε δημοτικές κοινότητες με αυξημένες αρμοδιότητες.
Όσον αφορά στους περιφερειακούς συμβούλους, κατά κανόνα ορίζονται ως εκλογικές περιφέρειες οι σημερινοί νομοί, με εξαίρεση την Νομαρχία Αθηνών, η οποία οργανώνεται σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες και τις Νομαρχίες Πειραιώς, Μαγνησίας, Κεφαλληνίας και Καβάλας, των οποίων οι νησιωτικές περιοχές οργανώνονται σε ξεχωριστές περιφερειακές ενότητες.
Στη περιφέρεια Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, τα όρια των εκλογικών περιφερειών ακολουθούν κατά βάση τα όρια των επαρχιών.
Οι άμεσα αιρετοί αντιπεριφερειάρχες ορίζονται σε επίπεδο νομού, με εξαίρεση την Αττική που ορίζονται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας.
Σχετικά αρχεία
Οι δημοτικοί σύμβουλοι ανά εκλογική περιφέρεια - 147 KB Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ανά εκλογική περιφέρεια - 54 KB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...