Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Στοίχημα του ΠΑΣΟΚ για 7 από τις 13 περιφέρειες

Σε νίκη για τουλάχιστον 7 από τις 13 περιφέρειες της χώρας στοχεύει το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η κυβερνητική παράταξη θεωρεί τον στόχο εφικτό καθώς, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, αντιμετωπίζεται περίπου ως δεδομένη η επικράτηση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε τρεις περιφέρειες της χώρας.
Η κυριαρχία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε περισσότερες από τις μισές περιφέρειες θεωρείται ότι θα δώσει πόντους στο κυβερνών κόμμα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο λόγω της οικονομικής κρίσης και των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και παράλληλα θα προκαλέσει πλήγμα στην αξιωματική αντιπολίτευση αφού- αν αυτό συμβεί- θα δημιουργηθεί η εντύπωση πως η Ν.Δ. δεν μπορεί να κερδίσει εκλογές ούτε καν σε μια περίοδο κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί αντιλαϊκές επιλογές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κορυφαίων κομματικών στελεχών αλλά και παραγόντων του Μαξίμου, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κερδίσει με σχετική άνεση τις περιφέρειες Κρήτης, Νότιου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας. Στελέχη της Ιπποκράτους εξηγούν ότι η κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις περιφέρειες αποτελεί εύκολη υπόθεση, και λόγω της δυναμικής που εξακολουθεί να διατηρεί το Κίνημα και λόγω των ισχυρών ονομάτων που θα τις διεκδικήσουν (πιθανότατα Αρναουτάκης για Κρήτη, Κατσικόπουλος για Δυτική Ελλάδα και Μαχαιρίδης για Νότιο Αιγαίο).

Παρ΄ όλα αυτά, στην κυβέρνηση γνωρίζουν ότι οι εντυπώσεις θα κερδηθούν κυρίως σε επίπεδο μεγάλων περιφερειών. «Είναι σημαντικό για εμάς να κερδίσουμε την Αττική και την Κεντρική Μακεδονία», αναφέρει κορυφαίος υπουργός που επισημαίνει ότι θα δοθεί σκληρή μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πάντως, τις τελευταίες ημέρες εντείνεται η φημολογία για κάθοδο υπουργού στην περιφέρεια Αττικής και οι σχετικές πληροφορίες εστιάζονται πρωτίστως στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και δευτερευόντως στην υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη. Επίσης, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Πρωθυπουργός φέρεται να έχει πει σε συνομιλητές του «πείτε μου ποιος μπορεί να κερδίσει», πληροφορία που ενισχύει τις σκέψεις της Ιπποκράτους για κάθοδο κορυφαίου υπουργού στην περιφέρεια αυτή. Παράλληλα, φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ προσανατολίζεται στην υποστήριξη του Πέτρου Τατούλη για την περιφέρεια της Πελοποννήσου, ενώ για την Ηπειρο προορίζει τον αντιπρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη.

Για την κυβέρνηση ο αριθμός των περιφερειών που θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ είναι σημαντικός παράγων καθώς από αυτόν θα εξαρτηθεί αν το Κίνημα θα ελέγχει την Ολομέλεια των περιφερειαρχών- όργανο που θα συγκροτείται από τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες και θα λαμβάνει αποφάσεις μείζονος πολιτικής σημασίας.

ΕΛΕΓΧΟΣ
Στόος ο έλεγχος της Ολομέλειας των περιφερειαρχών που θα λαμβάνει αποφάσεις μείζονος πολιτικής σημασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...