Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ψαριανό για την Αττική προτείνει ο Κουβέλης

Την υποψηφιότητα του κ. Γ. Καμίνη για τη δημαρχία της Αθήνας έσπευσε να ανακοινώσει χθες επισήμως η Δημοκρατική Αριστερά, σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, ως κίνηση πίεσης προς το ΠαΣοΚ για εκλογική συνεργασία στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Την ίδια ώρα οι Οικολόγοι Πράσινοι όχι μόνον έσπευσαν και αυτοί να στηρίξουν την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη αλλά πρότειναν στη Δημοκρατική Αριστερά και εκλογική συνεργασία στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας με υποψήφιο που θα καθορίσουν από κοινού. Με την πρόταση αυτή συμφωνούν πολλά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Φ. Κουβέλης φαίνεται ότι επείγεται να κλείσει το ζήτημα της συνεργασίας με το ΠαΣοΚ στον Δήμο της Αθήνας και αυτός ήταν ο λόγος που χθες έσπευσε να επισημοποιήσει την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη με την έγκριση της υποψηφιότητάς του από το ανώτατο όργανο του νεοσύστατου κόμματός του. Και όλα αυτά, την ώρα που το ΠαΣοΚ δεν παίρνει ακόμη επισήμως θέση για τον κ. Καμίνη, με πολλά στελέχη του να εναντιώνονται στην υποψηφιότητά του αλλά και τον κ. Καμίνη να δηλώνει χθες προς «Το Βήμα» ότι σε περίπτωση που δεν τον στηρίξει το ΠαΣοΚ θεωρεί ότι δεν θα είναι υπερκομματική η υποψηφιότητά του, θα την αποσύρει αμέσως και θα ασχοληθεί με τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα ως επίκουρου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου. Εάν συμβεί αυτό, εάν δηλαδή το ΠαΣοΚ καταλήξει τελικά σε άλλη υποψηφιότητα, τότε ο κ. Κουβέλης δεν πρόκειται να τη στηρίξει ούτε να συνεργαστεί με το ΠαΣοΚ, αφού η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε ότι στην περίπτωση που αποσύρει την υποψηφιότητά του ο κ. Καμίνης η Δημοκρατική Αριστερά θα κατέβει αυτόνομη στις εκλογές, με υποψήφια την κυρία Αννα Φιλίνη. Την υπόθεση πάντως της στήριξης ή όχι της υποψηφιότητας του κ. Καμίνη αναμένεται να πάρει ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Κουβέλης έκοψε ωστόσο τις γέφυρες για συνεργασία με το ΠαΣοΚ και για την Περιφέρεια Αττικής, αφού ανεξάρτητα από το εάν θα υπάρξει συνεργασία ή όχι στον Δήμο της Αθήνας η Δημοκρατική Αριστερά θα στηρίξει ως υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής τον βουλευτή κ. Γρ.Ψαριανό. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Ι. Μπουτάρη (με πιθανότητα να υπάρξει στον δήμο της συμπρωτεύουσας συνεργασία με το κυβερνών κόμμα, σε περίπτωση που το ΠαΣοΚ τον στηρίξει), ενώ στην περιφέρεια αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού κυρίας Ασημίνας Ξηροτύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...