Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Β.Παπαγεωργόπουλος: “ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ”

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στη ζοφερή οικονομική κατάσταση των Δήμων, επιβεβαιώνοντας ότι τριάντα δήμοι της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση πτώχευσης.
«Το 80% των Δήμων, τόνισε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, τη στιγμή που μειώθηκαν κατά 40% η τακτική επιχορήγηση, κατά 40% το επενδυτικό πρόγραμμα ΣΑΤΑ, κατά 40-50% μειώθηκαν τα έσοδα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ σταμάτησε εδώ και μήνες το επενδυτικό πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ και παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ».
Και ο κ. Παπαγεωργόπουλος συνέχισε: «Η Κυβέρνηση, δυστυχώς, άρχισε από τον Ιανουάριο του 2010 να υπεξαιρεί θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως ακριβώς έκανε και πριν 10 χρόνια.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Δήμο Θεσσαλονίκης ενώ το 2009 κατεβλήθησαν από θεσμοθετημένους πόρους 78 εκατομμύρια ευρώ, φέτος θα καταβληθούν μόνο 50 εκατομμύρια ευρώ! Θα υπάρξει δηλαδή μία μείωση της τάξεως του 40% και το ύψος των υπεξαιρεθέντων μόνον για τον Δήμο Θεσσαλονίκης και μόνον για το 2010 θα φθάσει το ύψος των 28 εκατομμυρίων ευρώ!..».
Και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατέληξε: «Δεν πρέπει να δημιουργηθεί μια δεύτερη γενιά υπεξαιρεθέντων χρημάτων ώστε μετά από λίγα χρόνια να συζητάμε για τον τρόπο επιστροφής των θεσμοθετημένων αυτών πόρων, τη στιγμή που δεν έχουν επιστραφεί οι προηγούμενοι παρακρατηθέντες πόροι που φτάνουν το 1,7 δις ευρώ! Η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει την στάση της απέναντι στους θεσμοθετημένους πόρους οι οποίοι πρέπει να καταβάλλονται κανονικά, ενόψει μάλιστα και της εφαρμογής από 1 Ιανουαρίου 2011 του Καλλικράτη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...