Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αντιδράσεις για τις νέες «γαλάζιες» υποψηφιότητες

Ενα βήμα εμπρός και δύο βήματα πίσω βαδίζει η ΝΔ εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Χτες η Ρηγίλλης ανακοίνωσε πέντε νέους υποψήφιους δημάρχους για το χώρο της Βόρειας Ελλάδας και ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα χρίσματα έδρασαν εκτονωτικά, αλλού το ενδεχόμενο «αντάρτικων» συνδυασμών είναι πολύ πιθανό.
Συγκεκριμένα, στο δήμο Σερρών η ΝΔ θα στηρίξει το γιατρό Θόδωρο Μηλίδη, στην Κοζάνη τη δημοτικό σύμβουλο Αννα Νανοπούλου και στην Προσοτσάνη τον τοπικό δήμαρχο Βασίλη Φατράλη.
Ταυτόχρονα, η ΝΔ ανακοίνωσε δύο υποψηφίους στο νομό Θεσσαλονίκης: στη Θέρμη θα στηρίξει τον επιχειρηματία και πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Νίκο Βεζυρτζή, και στη Χαλκηδόνα το σημερινό δήμαρχο Αγίου Αθανασίου, Αριστείδη Αραμπατζή.
Στη Θέρμη η υποψηφιότητα του κ. Βεζυρτζή δε φαίνεται να αμφισβητείται, ενώ στη Χαλκηδόνα, όπου πέραν του κ. Αραμπατζή ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ο πρώην δήμαρχος Κουφαλίων, Γιάννης Τσουκνιδάς, η δυναμική του κ. Αραμπατζή μένει να διαπιστωθεί. Το ίδιο ισχύει και τις Σέρρες, όπου η επιλογή (Θ. Μηλίδης) είναι καινούργια. Παρ' όλα αυτά έχουν ήδη ανακοινώσει τις υποψηφιότητές τους άλλα δύο «γαλάζια» στελέχη: ο Στάθης Πανταζής και ο Κώστας Σίμογλου.
Στην Κοζάνη
Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στο δήμο Κοζάνης, όπου η κ. Νανοπούλου έχει κατέβει ήδη δύο φορές (το 2002 και το 2006) ως υποψήφιος δήμαρχος, αλλά έχασε από τον Πάρη Κουκουλόπουλο. Ταυτόχρονα, έχει εκτεθεί και άλλες δύο φορές ως υποψήφια βουλευτίνα, χωρίς και πάλι να εκλεγεί. Ετσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν «αντάρτικα» από τους Γιώργο Τοπαλίδη και Κώστα Πουτακίδη, που ήταν πρώην πρόεδροι της τοπικής ΝΟΔΕ. Επίσης, και ο Νίκος Τσιαρτσιώνης δηλώνει ότι αν διαπιστώσει ότι η επιλογή δεν προχωρά, θα πάρει και αυτός τις δικές του αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...