Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η νέα διοικητική διαίρεση της χώρας


Αποτυπώνεται, με τρεις υπουργικές αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού Γ. Ραγκούση, οι οποίες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης».
Συγκεκριμένα:
Αποτυπώθηκε αναλυτικά η διοικητική διαίρεση της χώρας ανά περιφέρεια, περιφερειακή ενότητα, δήμο, δημοτική ενότητα και τοπική/δημοτική κοινότητα.
Για πρώτη φορά καταγράφεται αναλυτικά ο πληθυσμός των δήμων που χωρίζονται μέχρι σήμερα σε δημοτικά διαμερίσματα, ενώ παρουσιάζονται αναλυτικά οι νέες τοπικές και δημοτικές κοινότητες στο σύνολο της χώρας.
Η νέα διοικητική διαίρεση, επίσης, διαχωρίζει τις Περιφέρειες σε ενότητες, οι οποίες και αποτελούν την περιφέρεια εκλογής των περιφερειακών συμβούλων.
Έτσι, για πρώτη φορά, η σημερινή Νομαρχία Αθηνών διαιρείται σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες, οι Νομαρχίες Πειραιά, Κεφαλλονιάς, Καβάλας, Μαγνησίας σε δύο, και οι Νομαρχίες Κυκλάδων και Δωδεκανήσων σε περιφερειακές ενότητες, οι οποίες κατά βάση ακολουθούν τα όρια των σημερινών Περιφερειών.
Επίσης, κυρώθηκε για πρώτη φορά ο πραγματικός πληθυσμός ανά δημοτικό διαμέρισμα στους επτά μεγαλύτερους δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Περιστέρι, Καλλιθέα).
Τέλος, εντάχθηκαν σε εκλογικές περιφέρειες οικισμοί και τοπικά διαμερίσματα στους Δήμους Πατρέων, Ηρακλείου και Λαρισαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...