Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Στην τελική ευθεία για τις λίστες

Στόχος του προέδρου της ΝΔ να περιορίσει το φαινόμενο των ανταρτών και να δώσει χρόνο για την προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων
Με ορίζοντα το τέλος του μήνα «κινείται πλέον ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντ. Σαμαράς, σε ό,τι αφορά την οριστικοποίηση των προσώπων που θα στηρίξει το κόμμα του στους μεγάλους δήμους και στις περιφέρειες.Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος επέστρεψε ήδη στο γραφείο του στη Ρηγίλλης από τις διακοπές του, προγραμματίζει μέσα στην εβδομάδα συσκέψεις με τους επιτελείς τους αλλά και με βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να «κλείσει» τους καταλόγους με τις υποψηφιότητες το αργότερο μέχρι την 31η Αυγούστου.Τα κενά μπορεί να μην είναι πολλά, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα σε κρίσιμες περιοχές, όπως είναι η Περιφέρεια Αττικής αλλά και ο Πειραιάς. κ. Σαμαράς θα ζητήσει από τους αντιπροέδρους κ. Αβραμόπουλο και Δήμα, καθώς και από τον κ. Βασ. Μιχαλολιάκο τις τελικές τους εισηγήσεις προκειμένου ο ίδιος να πάρει το ταχύτερο τις οριστικές του αποφάσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ βιάζεται να «κλείσει» τις εκκρεμότητες για τους εξής λόγους:
  • Με την ανακοίνωση των αποφάσεων περιορίζεται το φαινόμενο των «ανταρτών».
  • Δίνεται περισσότερος χρόνος στους υποψηφίους να προετοιμάσουν την τακτική τους και να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο την προεκλογική τους εκστρατεία και να προχωρήσουν σε συμμαχίες σε τοπικό επίπεδο.
  • Περιορίζεται η δυνατότητα ελιγμών από την πλευρά του ΛΑΟΣ, ενώ δεν δίνει χρόνο στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη να προετοιμάσει τη δική της στρατηγική.
  • Δίνει την εικόνα ότι έχει πρόσωπα έτοιμα να διεκδικήσουν το αξίωμα του περιφερειάρχη ή του δημάρχου και απορρίπτει τα περί δυστοκίας, τα οποία στελέχη της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης σημειώνουν.
  • Προετοιμάζει καλύτερα την επίσημη εμφάνισή του στη ΔΕΘ, έχοντας τη δυνατότητα πλέον να επικεντρώσει το μήνυμά του στην οικονομία και στον χαρακτήρα της αναμέτρησης και όχι στα πρόσωπα.
Ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ καλείται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να λύσει δύο δύσκολες «αξιώσεις»:Την υποψηφιότητα για τον Δήμο Πειραιά και για την Περιφέρεια Αττικής.Σε ό,τι αφορά το πρώτο, ο κ. Βασ. Μιχαλολιάκος κάνει επαφές με πολιτικά πρόσωπα πλέον, καθώς έχουν απορριφθεί οι επιλογές των κ. Κορκίδη και Κασσιμάτη.Για την Περιφέρεια Αττικής, το όνομα που ακούγεται είναι αυτό του κ. Κ. Χατζηδάκη, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση.Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Σαμαράς, πάντως, είναι να δώσει το χρίσμα σε πρόσωπο που προέρχεται από την κεντρική πολιτική σκηνή, έτσι ώστε να τονίσει το πολιτικό μήνυμα των εκλογών του Νοεμβρίου.
Ζυμώσεις
Πονοκέφαλος για την Περιφέρεια της Κρήτης
Η Περιφέρεια Κρήτης αποτελεί ακόμη ένα πρόβλημα για τα στελέχη της Ρηγίλλης, με δεδομένες τις δυνάμεις που έχει στο νησί η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Χθες ο κ. Γ. Πλακιωτάκης, ο οποίος έχει στηρίξει την υποψηφιότητα της τέως υπουργού Εξωτερικών για την ηγεσία του κόμματος, δήλωσε έτοιμος να δεχτεί το χρίσμα και να δώσει την εκλογική μάχη για τη ΝΔ. Συγκεκριμένα, αφού προανήγγειλε συνάντηση με τον κ. Σαμαρά εντός της εβδομάδας και επεσήμανε ότι ύστερα από αυτό το ραντεβού θα ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητά του, πρόσθεσε: «Είμαι στη διάθεση του αρχηγού της ΝΔ αλλά και ολόκληρου του κρητικού λαού για να προσφέρω για το κοινό καλό από οποιαδήποτε θέση της δημόσιας ζωής μού ζητηθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...