Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Μόνο σε συνεννόηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι αλλαγές σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


Γύρω από τις προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών και τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, περιστράφηκε η συζήτηση κατά τη συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο, παρουσία των γγ Γιάννη Ιωαννίδη και Άγγελου Συρίγου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση, σημειώνεται ότι «η οποιαδήποτε θεσμική αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αφορά άμεσα ή έμμεσα και τον τρόπο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, μπορεί να συζητηθεί μόνο σε στενή συνεργασία και απόλυτη συνεννόηση με την ίδια την ΤΑ και πιο συγκεκριμένα με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας».

Και αυτό, τονίζεται επιπλέον, «πάντα υπό το πρίσμα της θεσμικής ενίσχυσης της ΤΑ και της αναγνώρισης του ρόλου των τοπικών κοινωνιών, όχι μόνο σε ζητήματα δημοκρατικής συμμετοχής αλλά και σε ζητήματα ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι ενημερώθηκε ο κ. Βενιζέλος για τα θέματα του υπουργείου Εσωτερικών και ότι συζητήθηκε και το θέμα των προτάσεων που έχουν γίνει για αλλαγή στο εκλογικό σύστημα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, για να συμπληρώσει ότι πρέπει να γίνουν όλα με διαφάνεια, σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και τους δημάρχους, ώστε να γίνει η πρόταση πιο συγκεκριμένη και λειτουργική.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, επίσης, πως η αξιολόγηση των δομών των δήμων προχωράει, ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία για να διαπιστωθεί σε ποιες υπηρεσίες υπάρχει υπερστελέχωση και σε ποιες υποστελέχωση, σημειώνοντας πως το ζητούμενο είναι η διαθεσιμότητα να μην έχει δημοσιονομικό, αλλά διαρθρωτικό χαρακτήρα, ώστε να γίνουν καλύτερες οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...