Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Υπό το φόβο της συντριβής τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγές στις δημοτικές εκλογές

«Η κυβέρνηση οραματίζεται μια αυτοδιοίκηση χωρίς πολιτικό στίγμα, απονεκρωμένη από τον πολιτικό διάλογο, κομμένη και ραμμένη στα μνημονιακά μέτρα» λέει η Κουμουνδούρου


Στο ζήτημα της αλλαγής του συστήματος διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών επανέρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ασκώντας εκ νέου σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά ότι «υπό το φόβο της συντριβής της, η κυβέρνηση οραματίζεται μια αυτοδιοίκηση χωρίς πολιτικό στίγμα, απονεκρωμένη από τον πολιτικό διάλογο, κομμένη και ραμμένη στα μνημονιακά μέτρα».

«Αυτές ακριβώς είναι οι κυβερνητικές προθέσεις πίσω από μια πρόταση που όχι μόνο δεν θα φέρει κάτι καινούριο και άφθαρτο στο χάρτη της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά στοχεύει στο να διασώσει τα πιο φθαρμένα και απαξιωμένα υλικά του δικομματισμού. Πρόκειται για μια πρόταση που θα οδηγήσει στην ενδυνάμωση των πιο παλαιοκομματικών και λαϊκίστικων συμπεριφορών, αλλά και σε έναν άκρατο τοπικιστικό "συντεχνιασμό"» υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ μας έχουν δείξει και στο παρελθόν το πώς αντιλαμβάνονται τα εκλογικά συστήματα, τα οποία προσπαθούν να προσαρμόσουν κάθε φορά στις ανάγκες τους. Έτσι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία και τις εκλογικές διαδικασίες».

«Θα έπρεπε, όμως, να καταλάβουν ότι πλέον τα κόλπα τελείωσαν και οι διαφορετικές προτάσεις  για την αυτοδιοίκηση και τη χώρα θα καταγραφούν. Και η δική τους ήττα θα είναι συντριπτική» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...