Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες στους παιδικούς σταθμούς

Με αφορμή τις καταγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη


Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και σχετικό δημοσίευμα για τους παιδικούς σταθμούς, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρία Παναγιώτα Τσάκου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τις οποίες τώρα καλείται να διερευνήσει αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός, παράτυπα ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Εναρμόνισης Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» -χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ με 170 εκατ. ευρώ- της ελληνικής εταιρείας τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) ζητούσαν ποσά για τροφεία των βρεφών και των παιδιών που φυλάσσουν.

Οι γραπτές καταγγελίες, που έγιναν στον αρμόδιο φορέα υλοποίησης του προγράμματος Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), αφορούν 10 - 15 ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς μεταξύ των 765 που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα. Σχετίζονται με υπηρεσίες για τις οποίες, οι μεν ιδιοκτήτες των παιδικών σταθμών υποστηρίζουν ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στις παρεχόμενες από το ΕΣΠΑ υπηρεσίες, οι δε γονείς των παιδιών υποστηρίζουν ότι περιλαμβάνονται στη χρηματοδότηση που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες από το ΕΣΠΑ.

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι στις παρεχόμενες υπηρεσίες, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, περιλαμβάνονται η φύλαξη των παιδιών με δραστηριότητες για την απασχόληση, το παιχνίδι και την ψυχαγωγία (με ανάλογο υλικό), η σίτιση (πρωινό και μεσημεριανό) και δαπάνες γραφικής ύλης ύψους 100 ευρώ για κάθε παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...