Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης παραθέτει τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση


Δυστυχώς η αυτοδιοίκηση υπήρξε ένα από τα μεγάλα θύματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και των αλλεπάλληλων Μνημονίων. Ως εκ τούτου, θεωρώ απόλυτα σωστή την από νωρίς ενασχόληση μας με το θέμα της αυτοδιοίκησης, βάση και της...
απάντησης του Προέδρου Τσίπρα στη ΔΕΘ, με το χαρακτηριστικό, «κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε».


Συμφωνώ απόλυτα με τα χαρακτηριστικά που προσδιόρισε ο πρόεδρος Τσίπρας στη ΔΕΘ όσον αφορά τα πρόσωπα καθώς τόνισε, «θα στηρίξουμε πρόσωπα με κριτήριο την εντιμότητα, την ικανότητα, την ανιδιοτέλεια και βεβαίως την συμφωνία στις βασικές προγραμματικές θέσεις σε συνδυασμούς που θα χαρακτηρίζονται από ριζοσπαστική διάθεση και αγώνα για σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές. Στη βάση της προοδευτικής, ριζοσπαστικής, δημοκρατικής αλλά και πατριωτικής, εγώ θα έλεγα, προοπτικής για τον τόπο και για την τοπική κοινωνία». Όπως επίσης και με το θέμα των συμμαχιών όπως αυτό τέθηκε από τον πρόεδρο ο οποίος είπε: «το θέμα των συμμαχιών σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας μάλλον κάποιους άλλους πρέπει να αφορά περισσότερο από εμάς. Διότι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που θα στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρειες θα είναι στο δεύτερο γύρο».

Είναι επίσης περισσότερο από βέβαιο ότι συμφωνώ απόλυτα και με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία προσδιόρισε ότι το βασικό για την τοπική αυτοδιοίκηση είναι η αρχή, «το πολιτικό και το αυτοδιοικητικό συμβαδίζουν».

Πιστεύω ότι, οι αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες συνδιαμορφώθηκαν από όλους μας και εκφράζουν και τις απαιτήσεις της κοινωνίας, θα τύχουν ιδιαίτερης αποδοχής.

Προσωπικά συμφωνώ, αποδέχομαι πλήρως και στηρίζω :

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα πρόσωπα. Δηλαδή ότι, τα πρόσωπα δεν πρέπει να είναι μνημονικά, διότι η εφαρμογή των μνημονίων έχει οδηγήσει την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση σε μείωση κατά 60% των θεσμοθετημένων πόρων της, ενώ σχεδιάζεται νέα μείωση της τάξης του 29%, η οποία θα έχει ως συνέπεια την αδυναμία επιβίωσης των δήμων.

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διευκρινίζει ότι τα άτομα που θα επιλεγούν πρέπει να ανατρέψουν την πολιτική συρρίκνωσης των κοινωνικών δομών (βρεφονηπιακοί, ΚΑΠΗ, βοήθεια στο σπίτι) και να ενισχύσουν τους συμμετοχικούς θεσμούς (λαϊκές συνελεύσεις, τοπικό δημοψήφισμα, τοπικός προϋπολογισμός).

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναφέρει ότι πρέπει να επιλεγούν άτομα που θα καταργήσουν τα σχέδια απολύσεων εργαζομένων και τις απαράδεκτες ελαστικές μορφές εργασίας.

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή προσώπων που θα ανατρέψουν τους απαράδεκτους θεσμούς όπως αυτόν του παρατηρητήριου.

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για ανατροπή των ελληνογερμανικών συνεργασιών, που σκοπό έχουν την εκποίηση της Ελληνικής περιουσίας, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και την μετατροπή της χώρας μας σε ΕΟΖ.

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή προσώπων που θα στηρίξουν την νέα χωροταξική μελέτη και την απλή αναλογική.

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή προσώπων που συμφωνούν στην επανεξέταση της λειτουργίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ως τράπεζα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή προσώπων που πιστεύουν στην προτεινόμενη πολιτική για τα απορρίμματα, η οποία βασίζεται στο φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο, με διαχωρισμό στην πηγή, ανάκτηση υλικών, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, αξιοποίηση και ταφή απορριμμάτων.

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή προσώπων που δεν πιστεύουν στα δημαρχοκεντρικά του παρελθόντος.

Την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για επιλογή προσώπων που δέχονται το νέο σχέδιο παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης από μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

Τις προτάσεις αυτές οι οποίες όπως προανέφερα, συνδιαμορφώθηκαν από όλους μας και αποτελούν απαίτηση της κοινωνίας, πρέπει και οφείλουμε να τις κάνουμε πράξη. Καθώς από μόνες τους αποτελούν πράξη ανατροπής.

Ιωάννης Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...