Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Γ. Μιχελακης: «Διαρθρωτικό μέτρο η διαθεσιμότητα»

Ο υπ. Εσωτερικών είπε ότι οι Δήμοι πρέπει να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού τους, καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό


Την πεποίθησή του ότι οι επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το νέο εκλογικό νόμο που βρίσκεται υπό συζήτηση, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Γιάννης Μιχελάκης υποστήριξε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταρτιστεί ένας νέος εκλογικός νόμος χωρίς κομματική χροιά, κάτι που, όπως είπε, «ζητάει και η ίδια η κοινωνία».
Μάλιστα, ο υπουργός σημείωσε πως το σύστημα με ενιαίο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να εφαρμοστεί και σε άλλες εκλογές, όπως αυτές των συνδικαλιστικών σωματείων.

Πάντως, ο κ. Μιχελάκης απέρριψε κατηγορηματικά κάθε σενάριο πρόωρων εθνικών εκλογών.

«Από επιλογή της κυβέρνησης δεν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όσον αφορά στο «φλέγον» ζήτημα της κινητικότητας, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι το μέτρο είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, οι Δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στην αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού τους, «καθώς το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό και η διαδικασία πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...