Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Απόπειρα κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων του δήμου Βέροιας έγινε χθες στο κτίριο του δημαρχείου προκαλώντας την άμεση αντίδραση της δημάρχου Χαρίκλειας Ουσουλτζόγλου, η οποία κατήγγειλε μεθοδεύσεις για προεκλογικές σκοπιμότητες.
Για την κατάσχεση υπήρχε εισαγγελική εντολή και η υπόθεση σχετίζεται με διαφορά ιδιώτη με το δήμο για απαλλοτρίωση έκτασης στη δεκαετία του 1980.
Το δικαστήριο όρισε αποζημίωση 200.000 ευρώ στον ιδιώτη και υπήρξε συμφωνία με βάση την οποία ο δήμος κατέβαλε μια δόση τον προηγούμενο μήνα.
Παρ΄όλα αυτά στο δημαρχείο εμφανίστηκαν οι αρμόδιοι για την κατάσχεση και πήγαν να πάρουν έπιπλα και άλλα αντικείμενα, παρουσία αστυνομικής δύναμης, ενώ οι υπάλληλοι του δήμου προσπάθησαν να αποτρέψουν κάτι τέτοιο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η δήμαρχος Βέροιας δήλωσε:
«Επειδή έχω την υποχρέωση να διαφυλάξω τη δημοτική περιουσία και το κύρος του δήμου έναντι των όποιων προεκλογικών σκοπιμοτήτων γνωστοποιώ προς πάσα κατεύθυνση ότι:
-Ως Δήμαρχος της πόλης δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε έχει μακροχρόνιες απαιτήσεις από το δήμο Βέροιας για παλιές συναλλαγές μαζί του, να εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο και να συμπεριφέρεται παράνομα και επιθετικά εναντίον της δημοτικής περιουσίας, άρα και όλων των δημοτών.
-Προειδοποιώ ότι ο δήμος Βέροιας θα στραφεί κατά παντός υπευθύνου για την απόπειρα της παράνομης εκτέλεσης σε βάρος της δημόσιας περιουσίας του και των παραλείψεων των Δημοσίων Αρχών που δεν ανεβρέθηκαν στον τόπο Υπηρεσίας τους ως όφειλαν.
Αφορμή γι’ αυτή τη δήλωσή, μου έδωσε η απόπειρα κατάσχεσης δημοτικής περιουσίας (καρέκλες, γραφεία κ.λ.π., η οποία είναι ταγμένη για την εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού και δεν ανήκει στην ιδιωτική περιουσία του δήμου), από ιδιώτη ο οποίος αφού συμφώνησε και έλαβε τον περασμένο μήνα δόση έναντι της οφειλής, υποκινούμενος ίσως από νέα κέντρα, προσπάθησε να κατασχέσει περιουσία του δήμου (που σύμφωνα με τη νομοθεσία είναι ακατάσχετη), μόνο για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων».

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...