Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ

Με κεντρικό θέμα την δυσχερή οικονομική κατάσταση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της 'Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (ΕΝΑΕ) στην Αθήνα.
 
Συζητήθηκαν επίσης και άλλα τρέχοντα ζητήματα των νομαρχιών μέχρι την ολοκλήρωση της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του θεσμού και η κατά το δυνατόν αταλάντευτη μετάβαση στο θεσμό της περιφέρειας την 1 Ιανουαρίου του 2011.
 
Tο Δ.Σ της ΕΝΑΕ επεσήμανε ότι από τις 3 Αυγούστου 2010 που πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο δεν υπάρχει καμία απολύτως εξέλιξη στα οικονομικά ζητήματα, στη στελέχωση των υπηρεσιών και στην παράταση των συμβάσεων έργου και ορισμένου χρόνου του προσωπικού μέχρι το τέλος της νομαρχιακής περιόδου, στις 31 Δεκεμβρίου 2010.Εξάλλου, το Δ.Σ της ΕΝΑΕ αποφάσισε ομοφώνως να στηρίξει τον Νομάρχη Ηλείας Χ.Καφύρα έναντι της απόφασης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου να προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελημάτων Πατρών να παραπεμφθεί ο συγκεκριμένος Νομάρχης για υποτιθέμενες ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007.
 
Η ΕΝΑΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι όποιες ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 που έπληξαν την Ηλεία θα πρέπει να καταλογιστούν εκεί που υπάρχουν.Το Δ.Σ της ΕΝΑΕ απασχόλησε και το ζήτημα της συνέχισης της πολιτικής επιστράτευσης των φορτηγών αυτοκινήτων δημοσίας χρήσης και των βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε η πολιτεία έλαβε την άνωθεν απόφαση χωρίς να παρέχει στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις την απαιτούμενη υλικοτεχνική υπο δομή αλλά και χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...