Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Βέροια: Τους πήραν και τις... καρέκλες!


Σε αναζήτηση... καθισμάτων από άλλα γραφεία του δημαρχείου θα υποχρεωθούν οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Βέροιας, αν δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν στα... όρθια την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Οι καρέκλες της αίθουσας όπου συνεδριάζει το όργανο κατασχέθηκαν με δύο "ακτιβιστικές" ενέργειες ενός δημότη, έναντι παλαιού ανεξόφλητου χρέους του δήμου προς τον ίδιο. Η δήμαρχος Βέροιας καταγγέλλει πως πίσω από την κατάσχεση κρύβεται σχέδιο με στόχο να πληγεί η ίδια, εν όψει δημοτικών εκλογών, ενώ τις επόμενες μέρες το σίριαλ αναμένεται να έχει και συνέχεια, με πιθανή κατάσχεση κι άλλων περιουσιακών στοιχείων του δήμου, αφού το ύψος της οφειλής, σύμφωνα με τον δημότη, φτάνει τις 180.000 ευρώ. Στο δημαρχείο της Βέροιας εκτυλίχτηκαν σκηνές "ροκ" επί δύο συνεχόμενα μεσημέρια, στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Ο δημότης, ο οποίος δεν έχει εισπράξει την αποζημίωση από την απαλλοτρίωση οικοπέδου του που έγινε παλαιότερα, έφτασε αρχικά την Πέμπτη, συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή, έχοντας μαζί του τη δικαστική απόφαση που τον δικαιώνει, αλλά με την παρέμβαση των υπαλλήλων που κλείδωσαν τις πόρτες, αποτράπηκε η κατάσχεση.

Κλήθηκε η αστυνομία, υποβλήθηκαν μηνύσεις εκατέρωθεν και ο πολίτης εγκατέλειψε την προσπάθεια, με την υπόσχεση ότι θα επανέλθει την επομένη, την οποία κράτησε. Την Παρασκευή επανήλθε, αυτή τη φορά με εισαγγελική άδεια.

Αντιδήμαρχος που τον είδε να "σηκώνει" τις καρέκλες από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, κλείδωσε... μέσα σε αυτήν τους κατασχέτες, οι οποίοι κάλεσαν την αστυνομία και μετά από νέα επεισόδια, τελικά έφυγαν έχοντας πάρει μαζί τους τα καθίσματα των δημοτικών υπαλλήλων, τα οποία μετέφεραν σε αποθήκη.

Σε ανακοίνωσή της, η δήμαρχος Βέροιας, Χ. Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, υποστήριξε πως ο δημότης εισέπραξε τον περασμένο μήνα μια δόση έναντι της οφειλής, αλλά επέμεινε στην κατάσχεση, υποκινούμενος ίσως από νέα κέντρα, μόνο για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων.

"Ως δήμαρχος της πόλης δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε έχει μακροχρόνιες απαιτήσεις από τον δήμο Βέροιας για παλιές συναλλαγές μαζί του, να εκμεταλλεύεται την προεκλογική περίοδο και να συμπεριφέρεται παράνομα και επιθετικά εναντίον της δημοτικής περιουσίας, άρα και όλων των δημοτών", ανέφερε.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...