Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Πολιτική χροιά στην «Πρωτοβουλία των Πέντε» δημάρχων

Πολιτική χροιά παίρνει η «Πρωτοβουλία των Πέντε» δημάρχων που συναντήθηκαν την Πέμπτη στο δημαρχιακό Μέγαρο του δήμου Αθηναίων.


Κατά τη συνάντηση που διήρκεσε δύο και πλέον ώρες, οι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Πατρέων Γιάννης Δημαράς, Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης και Ιωαννιτών Φίλιππος Φίλιος, συμφώνησαν στη δημιουργία κίνησης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της παρέμβασης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το τέλος της συνάντησης, «αποτελούν η θεσμική και διοικητική αυτονομία, η χειραφέτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον κομματικό και κρατικό εναγκαλισμό».

«Η παρέμβαση αυτή», συνεχίζει η ανακοίνωση, «στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό και την αναβάθμιση της αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που θα υπερβαίνει τη μνημονιακή εποχή».

Η «Πρωτοβουλία των Πέντε» θέτει ως προτεραιότητες τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την Κοινωνική Πολιτική, τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του δημότη στις τοπικές αποφάσεις και δραστηριότητες.

Με βάση αυτές τις προτεραιότητες διοργανώνονται πέντε ημερίδες στις έδρες των αντίστοιχων δήμων. Η πρώτη θα διεξαχθεί στο Βόλο στις 30 Οκτωβρίου με θέμα την Κοινωνική Πολιτική.

Συνάντηση Καμίνη - Σημίτη

Προηγήθηκε συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων με τον Κώστα Σημίτη στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. Κατά τη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ανδρών, συζητήθηκαν θέματα της πρωτεύουσας, με τον πρώην πρωθυπουργό να στέκεται ιδιαίτερα στην άνοδο των ακραίων στοιχείων και στη δράση τους στο κέντρο της Αθήνας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιείται σε μία περίοδο κατά την οποία είναι σε εξέλιξη η ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς ενόψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών



Πηγή: | iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...