Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο συζήτησαν Μιχελάκης – ΚΕΔΕ

Την αναγκαιότητα να αποκτήσει η χώρα νέο προσανατολισμό με ουσιαστική αποκέντρωση, με πάταξη της γραφειοκρατίας και με αποτελεσματικές υπηρεσίες προς τον πολίτη, επισήμανε η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη.


Οι δύο πλευρές συζήτησαν μεταξύ άλλων και για τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα που αφορούν στη λήψη μέτρων προστασίας των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων και στην καταπολέμηση της ανεργίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης δήλωσε:

«Συζητήσαμε με τον υπουργό για τον νέο ρόλο που πρέπει να έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση την περίοδο της κρίσης. Η Τ.Α. αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα. Εμείς συζητάμε για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο θα μας δώσει την δυνατότητα να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες των φτωχών και των ανέργων. Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας και τη περαιτέρω υποστήριξη και ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών των δήμων που έχουν αναλάβει το κύριο βάρος της κοινωνικής πολιτικής της συντεταγμένης πολιτείας».

Για το ζήτημα του εκλογικού νόμου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης επισήμανε ότι ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να συζητείται μεμονωμένα. Θα πρέπει να μπει στην ατζέντα ενός συνολικού πλαισίου που θα αφορά το ρόλο, τη σημασία και την προοπτική του θεσμού στις σημερινές συνθήκες. Επιπλέον, ο κ. Κ. Ασκούνης σημείωσε ότι δεν μπορεί να συζητάμε μόνο για το εκλογικό σύστημα χωρίς να ανοίξουμε μια ουσιαστική συζήτηση για την αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσα στο πολιτικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...