Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο να εφαρμοστούν και στα συνδικάτα προτείνει ο Μιχελάκης

«Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών


Την επέκταση και στις εκλογές των συνδικαλιστικών οργάνων των όσων αλλαγών εφαρμοστούν στο νόμο για την εκλογή δημάρχων και δημοτικών συμβούλων πρότεινε ο υπουργός Εσωτερικών.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Μιχελάκης «με αυτό το καινούριο που έρχεται στον τρόπο εκλογής των υποψηφίων δημάρχων και των περιφερειαρχών θα είναι η πρώτη φορά που οι άξιοι και οι ικανοί, όπως τους κρίνει η τοπική κοινωνία, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν και τα ηνία της προσπάθειας για την ανόρθωση της χώρας. Αυτός ο ακηδεμόνευτος τρόπος εκλογής είναι μια μεγάλη ευκαιρία και για άλλες εκλογικές διαδικασίες. Θα μπορούσε να ισχύσει και για τις εκλογές συνδικαλιστικών οργάνων. Τόσα χρόνια δεν μιλάμε για ακηδεμόνευτο συνδικαλισμό; Αυτό δεν είναι πάγιο αίτημα της κοινωνίας και των εργαζομένων; Οι ικανοί και οι άξιοι να μπορούν να επιλέγονται σπάζοντας τις στείρες κομματικές γραμμές που μέχρι τώρα υπήρχαν;».

Ο κ. Μιχελάκης έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών με αντικείμενο την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...