Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013

Συνάντηση ΚΕΔΕ - Σταϊκούρα για τους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ

Λύση στο πρόβλημα με την κατάρτιση προϋπολογισμών των δήμων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι (έσοδα-έξοδα) θα επιχειρήσουν να βρουν σε κοινή τους συνάντηση σήμερα, Πέμπτη, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.


Η οικονομική κρίση συνθλίβει πολλούς δήμους, ενώ σε υπερχρεωμένους ΟΤΑ επικρέμαται η... επιτροπεία και η απειλή του λεγόμενου προγράμματος εξυγίανσης με σκληρούς όρους.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κώστας Ασκούνης, κατά την ημερίδα που οργάνωσε την Τετάρτη η ΚΕΔΕ, με θέμα «Η αξιολόγηση των Δήμων ως εργαλείο βελτίωσης της αποδοτικότητας και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες» προανήγγειλε τη συνάντηση με τον κ. Σταϊκούρα, αναφέροντας και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Ωστόσο, από το επιτελείο του κ. Μιχελάκη δήλωναν άγνοια και επεσήμαιναν ότι την Πέμπτη, ο υπουργός έχει συνάντηση στις 11 το πρωί με Περιφερειάρχες και στις 2 το μεσημέρι με την ΠΟΠ - ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Η ΚΕΔΕ, όσον αφορά στο ζήτημα της κινητικότητας, προσπαθεί να ισορροπήσει, από τη μια αποδεχόμενη την αξιολόγηση των δομών σε υπηρεσίες και φορείς και από την άλλη αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Προβάλλει ως λύση για να μπορέσουν να χειριστούν οι δήμαρχοι την προοπτική αξιολόγησης των υπηρεσιών τους, χωρίς να συναντούν την δυσπιστία των εργαζομένων, την εφαρμογή της πρότασής της για την εθελούσια ενδοδημοτική και διαδημοτική μετάταξη των δημοτικών υπαλλήλων, με ταυτόχρονη απλούστευση των σχετικών διαδικασιών.

Ήδη, το ΔΣ της ΚΕΔΕ έχει προτείνει αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις μετατάξεις, ώστε να μην απαιτείται, όπως σήμερα, περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθεί μια μετάταξη. Έτσι, καλούν την κυβέρνηση να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία να μειώνεται δραστικά ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας μετάταξης, ενώ παράλληλα να μην χρειάζεται να ξεπερνά το δεκαπενθήμερο η ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...