Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Δήμος Αθηναίων: Νέες ανακλήσεις διορισμών για πλαστά πτυχία

Προχωρεί σε μήνυση δύο δημοτικών αστυνομικών και ΕΔΕ για έναν οδηγό


Στην ανάκληση του διορισμού ακόμα δύο υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία, προχώρησε σήμερα, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ύστερα από σχετικό έλεγχο που έχει διατάξει για το σύνολο των εργαζομένων του δήμου.

Οι δύο νέες περιπτώσεις αφορούν έναν δημοτικό αστυνομικό, ο οποίος διορίστηκε τον Σεπτέμβριο του  2010 και φέρεται κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού του 2009 να έχει προσκομίσει πλαστογραφημένο τίτλο σπουδών αγγλικής γλώσσας. Επίσης, δημοτικός αστυνομικός του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που διορίστηκε το 2005, φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο λυκείου. Και για τους δύο δημοτικούς αστυνομικούς θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ θα γίνει καταλογισμός των αχρεωστήτως καταβληθέντων μισθών.

Σε συνέχεια αντίστοιχων ενεργειών, με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) για υπάλληλο του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Οδηγών, ο οποίος αποδείχτηκε ότι χρησιμοποίησε πλαστό απολυτήριο Λυκείου κατά τη μετάταξή του το 1995 από τον κλάδο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης Εργατών Καθαριότητας. Το πόρισμά της αναμένεται εντός τριών ημερών. Και για αυτή την περίπτωση κατατίθεται επίσης μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, ενώ προχωρά σε πρώτη φάση και ο καταλογισμός της μισθολογικής διαφοράς που λάμβανε κάνοντας χρήση του πλαστού τίτλου σπουδών.

Η πρώτη ανάκληση διορισμού υπενθυμίζεται πως έγινε στις 29 Αυγούστου 2013 και αφορούσε επίσης περίπτωση δημοτικού αστυνομικού, ο οποίος είχε καταθέσει πλαστό πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών, ενώ ουδέποτε ήταν καν εγγεγραμμένος στα μητρώα του αντίστοιχου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, οι έλεγχοι με από εντολή του κ. Καμίνη έχουν επεκταθεί σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...