Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΣΟΚ: Λαϊκισμός και προσβολή τα περί «βλαχοδήμαρχων» του Τσίπρα

Κάνει λόγο για στρατηγική αδυναμία, αλαζονεία, έπαρση και αμετροέπεια του ΣΥΡΙΖΑ που ανοίγει το δρόμο για κάθε είδους αυταρχικές και ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές


Με ανακοίνωση του τομέα αυτοδιοίκησης καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για «βλαχοδήμαρχους που πρέπει να σαρωθούν» στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για εμφανή στρατηγική αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ που όσο γίνεται πιο έντονη «τόσο ο αρχηγός του καταφεύγει στον γνώριμο αδιέξοδο δρόμο των ύβρεων και του λαϊκισμού».

Χαρακτηρίζει, δε, την αναφορά περί «βλαχοδήμαρχων» ως προσβολή όχι μόνο για τους εκλεγμένους εκπροσώπους από το λαό αλλά και για «τον ίδιο το θεσμό, την δημοκρατική διαδικασία και εν τέλει τους ίδιους τους πολίτες».

«Η συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος και των θεσμών χάριν ενός πρόσκαιρου μικροκομματικού οφέλους, επιβεβαιώνει τα στοιχεία που κυριαρχούν και χαρακτηρίζουν  ένα πολιτικό φορέα που αυτοπροβάλλεται  ως φορέας της αριστεράς και της προόδου. Αμετροέπεια, αλαζονεία, έπαρση, άκρατος λαϊκισμός, στρατηγικό αδιέξοδο» συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ που προειδοποιεί ότι «οι απολίτικες, απαξιωτικές αναφορές και η ανιστόρητη ισοπέδωση των πάντων δεν δημιουργούν νέες προοδευτικές προοπτικές για τη χώρα και τους πολίτες. Απλώς ανοίγουν το δρόμο και νομιμοποιούν κάθε είδους αυταρχικές και ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...