Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Πρώην δήμαρχος Ιθάκης: Κουραφέξαλα οι λόγοι της αποπομπής μου


Ο πρώην δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός ο οποίος καθαιρέθηκε για σωρεία παραβάσεων αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ενώ επιτέθηκε μάλιστα κατά του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζοντας πως λειτουργεί «κατινίστικα».

Ο πρώην δήμαρχος με το «βαρύ» χέρι και τον θυελλώδη χαρακτήρα που τον περασμένο Μάρτιο είχε χαστουκίσει δημοτικό σύμβουλο κατά τη διάρκεια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και κατηγορείται ότι έβαλε χέρι στο ταμείο του δήμου, «άστραψε και βρόντηξε» στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος του ως «κουραφέξαλα» και αναφέρθηκε στην αποπομπή του λέγοντας «θα ντρεπόμουν να βγάλω ένα τέτοιο δελτίο όπως αυτό του υπουργείου Εσωτερικών».

Στη συνέχεια, ο κ. Κασσιανός αφού κατηγόρησε το υπουργείο Εσωτερικών πως λειτουργεί «κατινίστικα», υποστήριξε πως δεν του έχει κοινοποιηθεί τίποτα και πως δεν έχει διαβάσει το δελτίο Τύπου για την αποπομπή του. Ωστόσο λίγο αργότερα ανακάλεσε την προηγούμενη δήλωση του, λέγοντας πως το είδε στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Ο πρώην δήμαρχος, απέρριψε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, λέγοντας μάλιστα όσον αφορά το θέμα της πολύμηνης απουσίας του το 2011 και το 2012 ότι θέλει να του αναφέρουν τους νόμους παραβίασε.

Παράλληλα, ο κ. Κασσιανός τα έβαλε με τους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις κατηγορίες στο πρόσωπο του: «Το καλαμπούρι που παίζετε είναι...να μην πω τι είναι».

Τέλος, ο τέως δήμαρχος επανέλαβε πως δεν δέχεται καμία κατηγορία και σχολίασε για το μέλλον της υπόθεσης του: «οψόμεθα εις Φιλίππους...».

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Κασσιανός κατηγορείται:
  • Για αδικαιολόγητες απουσίες από το Δήμο Ιθάκης κατά το έτος 2011 (5 μήνες) και το 2012 (δύο μήνες),
  • Για υποβολή ανακριβούς υπεύθυνης δήλωσης ως υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2010,
  • Για εμπλοκή του δήμου Ιθάκης σε δικαστικούς αγώνες με το Ελληνικό Δημόσιο για ατομικά χρέη αυτού προς το Δημόσιο με δηλώσεις αυτού και του Δήμου για λογαριασμό του, σε αναγκαστικές κατασχέσεις εις χείρας τρίτου της αντιμισθίας του, των ΔΟΥ Αγ. Δημητρίου και ΙΒ Αθηνών,
  • Για αυθαίρετη δίωξη της Προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικών του Δήμου Ιθάκης, η οποία προέβη σε θετική δήλωση της αναγκαστικής κατάσχεσης της ΔΟΥ ΙΒ Αθηνών και τον υποβιβασμό της στη θέση τηλεφωνήτριας στο Πρωτόκολλο Πολεοδομίας,
  • Για την κατ' αυτόν άσκηση ποινικής δίωξης για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας,
  • Για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από την ανάληψη των καθηκόντων του και για τα έτη 2011 και 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...