Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Δήμου Θεσσαλονίκης για τους εργαζομένους του - Συμπάσχει μαζί τους ..

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τους εργαζόμενους του, που έχουν προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, διεκδικώντας την παραμονή στις θέσεις εργασίας τους.


Η ανακοίνωση:

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει την αγωνία των εργαζομένων του Δήμου οι οποίοι δοκιμάζονται καθώς οι τύχες τους κρίνονται στις δικαστικές αίθουσες και δηλώνει ότι συμπάσχει μαζί τους.

Τονίζει, δε, πως η παραμονή τους στις θέσεις εργασίας τους είναι απολύτως ουσιαστική και κρίσιμη για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ προειδοποιεί για το οξύ κοινωνικό πρόβλημα που θα προκύψει από ενδεχόμενη απόλυσή τους.

Η δημοτική Αρχή επισημαίνει πως η ανυποχώρητη θέση της – όπως αυτή εκφράστηκε τόσο μέσω του ίδιου του Δημάρχου που παρέστη σε παλαιότερη εκδίκαση υπόθεσης εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη όσο και μέσω του προέδρου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου «ΚΑΠΗ» του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Λάζαρου Ζαχαριάδη, που επίσης παρέστη στην τελευταία εκδίκαση υπόθεσης εργαζομένων στην Αθήνα – παραμένει εκείνη που είχε εκφραστεί και με την πρόσφατη (9/09/2013) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης με βάση και τις προηγούμενες αποφάσεις του για τα αντίστοιχα ζητήματα, εγκρίνει την παροχή συνδρομής εντός των νομίμων πλαισίων στους εργαζόμενους ορισμένου χρόνου/μίσθωσης έργου στο Δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, σχετικά με τις αγωγές τους που εκκρεμούν στα Δικαστήρια των Αθηνών και παραπέμπει στην Οικονομική Επιτροπή και στα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων, για λήψη αποφάσεων επί των σχετικών ζητημάτων (παρέκταση, περιεχόμενο εντολής προς τον πληρεξούσιο Δικηγόρο)».

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης διευκρινίζει πως θα θέσει στη διάθεση των Νομικών Παραστατών του όλο το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό και μαρτυρικές καταθέσεις των προέδρων των διαφόρων Νομικών Προσώπων του Δήμου για την υλοποίηση αυτής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Προς τούτο, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έχει συγκαλέσει σύσκεψη στελεχών, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα και των δύο Γενικών Διευθυντών, της Νομικής Υπηρεσίας, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...