Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Νέα 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη


Την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας για την Τρίτη και την Τετάρτη 4 και 5 Μαΐου, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε.
Στη σχετική της ανακοίνωση κάνει λόγο για «νέα πρωτοφανή σε αγριότητα και σκληρότατα μέτρα της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που οδηγούν το σύνολο των εργαζομένων και των συνταξιούχων σε χρεοκοπία, πτώχευση και οικονομική εξαθλίωση».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει επίσης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως και στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 το πρωί.
Επιπλέον προαναγγέλλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ενίσχυση της περιφρούρησης των Χ.Υ.Τ.Α. σε όλη την χώρα.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, διεκδικεί:
• Την ανάκληση των αντιλαϊκών μέτρων καθώς και πραγματικές – ουσιαστικές αυξήσεις.
• Την απόσυρση του προγράμματος «Καλλικράτης» που υλοποιεί το πρόγραμμα σταθερότητας, καταργεί το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και οδηγεί σε απόλυση χιλιάδες εργαζομένους.
• Την αποτροπή κατάθεσης του αντιασφαλιστικού σχεδίου νόμου που ισοπεδώνει τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
• Την πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο Δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών. Καμία απόλυση εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...