Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αποστάσεις από τον Πετσάλνικο κρατάει η κυβέρνηση


Δύσκολες ώρες περνάει ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, που μετά την «κόντρα» του για δεύτερη μέρα με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, δέχτηκε επίθεση και έμμεσες προειδοποιήσεις για συμμόρφωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτή.

Η κόντρα μεταξύ του κ. Πετσάλνικου και του κ. Ραγκούση φούντωσε για δεύτερη φορά σήμερα, όταν ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την χθεσινή του θέση λέγοντας «Μου φαίνεται ότι δικαιώνομαι όταν λέω ότι όλοι πρέπει να ακούμε όταν παίρνουμε αποφάσεις και να κάνουμε μικροαλλαγές και μικροδιορθώσεις και να διορθώνουμε τα λάθη. Εύχομαι αυτό να συνεχιστεί μέχρι την ψήφιση του νόμου», ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά απάντησε: «Δεν μίλησα για κομματική κοπτοραπτική πολιτική».

Η αντίδραση του κ. Ραγκούση ήταν άμεση: «Αυτό έχει ήδη γίνει, για αυτό τον λόγο, άλλωστε, έχουμε φτάσει σε ένα σημείο πολύ μεγάλης αποδοχής ακόμα και από τους φυσικούς αντιδρώντες μιας τέτοιας εξέλιξης συνενώσεων που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση».

Τον υπουργό Εσωτερικών έσπευσε να στηρίξει ο κ. Πεταλωτής σε συνέντευξη Τύπου, κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Πετσάλνικου.

Ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι στις δηλώσεις του ο κ. Πετσάλνικος δεν διαφωνεί με τον κ. Ρακούση και πρόσθεσε «Θεμιτό είναι να υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, όμως αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την δουλειά του κ. Ραγκούση».

«Όποιος δεν θέλει να αντιληφθεί κρυμμένος πίσω από τοπικιστικά ή κομματικά συμφέροντα τις πραγματικά ριζικές αλλαγές που επιφέρει το σχέδιο «Καλλικράτης», βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος και η πραγματικότητα πραγματικά θα τον ξεπεράσει», προειδοποίησε ο κ. Πεταλωτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...