Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Γ. Παπανδρέου: «Θεμέλιος λίθος ο Καλλικράτης»


«Θεμέλιο λίθο της νέας Ελλάδας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου το σχέδιο «Καλλικράτης», μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Παπανδρέου επιτέθηκε στη ΝΔ για την αντίθεσή της στο σχέδιο, κατηγορώντας την ότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση, έρχεται να πει το «όχι», που ακολουθεί τα πολλά «όχι» για τον Καποδίστρια, το ΑΣΕΠ, τον φορολογικό νόμο, ακόμα και την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κύρωση του μνημονίου προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης, τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ μίλησε παράλληλα για εξάχρονη απραξία που δεν έγινε μάθημα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι το σχέδιο Καλλικράτης είναι μόνο η αρχή και προανήγγειλε ότι «με την επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος θα πάμε σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα απαντά στις ανάγκες της κάθε περιοχής, με πολλές αποφάσεις σε επίπεδο δήμου ή Περιφέρειας. Είναι απαράδεκτο, η τριτοβάθμια εκπαίδευση να μην συνδέεται με την ανάπτυξη της κάθε περιφέρειας και την ταυτότητα της κάθε περιοχής», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.

Επανέλαβε επίσης ότι είναι η «ώρα των ριζικών ανατροπών, το τέλος των αναβολών, των δικαιολογιών» και υπογράμμισε ότι «με τον Καλλικράτη, η Πολιτεία μας αποδεικνύει πως μπορεί να είναι αξιόπιστη και συνεπής, απέναντι στους πολίτες μας αλλά και διεθνώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...