Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κινητοποιήσεις και ομαδική παραίτηση των συμβούλων στην Λιβαδειά για τον «Καλλικράτη»



Τις παραιτήσεις τους κατέθεσαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι Λιβαδειάς μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που συνεδρίασε με την συμμετοχή όλων των φορέων της πόλης εκφράζοντας έτσι την έντονη διαμαρτυρία τους για το χωροταξικό του «Καλλικράτη». Από την διαδικασία της ψηφοφορίας απείχε ο Νώντας Κοτσικώνας ο οποίος διαφωνεί στο σύνολο του σχεδίου που όπως τονίζει αντιστρατεύεται τα λαϊκά συμφέροντα.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίστηκε επίσης η σύσταση επιτροπής αγώνα με την συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. και εκπροσώπων των φορέων, η δρομολόγηση σειράς δυναμικών κινητοποιήσεων και η προώθηση της απόφασης που ελήφθη για συνένωση της Λιβαδειάς με την Αράχωβα, το Δίστομο και την Αντίκυρα.
Σε περίπτωση μάλιστα που η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή τότε και ο δήμαρχος Δημήτρης Τσιφής που δήλωσε ότι τίθεται επικεφαλής των κινητοποιήσεων θα καταθέσει την παραίτηση του.
Κοινή διαπίστωση κατά την διάρκεια της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν η αδικία σε βάρος της Λιβαδειάς μιας Λιβαδειάς που έγινε ισχυρή χωρίς να της χαρίσει κανείς τίποτα παρά μόνο μέσα από τους αγώνες της όπως τόνισε ο πρώην δήμαρχος Αριστείδης Ρούσσαρης.
«Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρεαδάκη, του Περγαντά και του Παλαιολόγου, που έκαναν μεγάλους αγώνες για την πόλη, με την σε βάρος της κατάσταση που σήμερα κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσαρης επισημαίνοντας παράλληλα ότι «είναι χρέος όλων να υπερασπιστούν και να αγνιστούν για την Λιβαδειά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...