Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Νέα λαϊκή συνέλευση θα αποφασίσει για τον ΧΥΤΑ




Σε νέα λαϊκή συνέλευση των κατοίκων Ελληνικού και Μουζακαίων και της επιτροπής αγώνα θα ληφθεί η τελική απόφαση επί της πρότασης της ΓΓΠΗ Δήμητρας Γεωργακοπούλου για τον ΧΥΤΑ, αφού η επιτροπή αγώνα μετά την συνέλευση της Τετάρτης δεν κατάφερε σε συνεδρίαση της προχθές το βράδι στο δημαρχείο του δήμου Παμβώτιδας να καταλήξει σε κοινή πρόταση. Ομοφώνησε μόνο στην διενέργεια νέας συνέλευσης για να αποφασίσουν όλοι μαζί οι κάτοικοι.Αυτό έκανε γνωστό ο δήμαρχος Κατσανοχωρίων
 Βασίλης Χήτας εκ μέρους της επιτροπής καλώντας τους κατοίκους να πάρουν μέρος στην πολύ κρίσιμη συνέλευση.
Στη συνέλευση λόγω διαφωνιών
Παρόλο που η πλειοψηφία των κατοίκων με... κρύα καρδιά βέβαια, δείχνει να αποδέχεται την λύση για τριετή λειτουργία και παράλληλα να δρομολογηθεί η οριστική λύση με εργοστάσιο και ΧΥΤΥ, όπως δεσμεύθηκε η κ.
Γεωργακοπούλου, υπάρχουν φωνές που εμμένουν στην σκληρή στάση για να ματαιωθεί το έργο, όπως άλλωστε καταγράφηκε και στη συνέλευση της Τετάρτης.«Ως επιτροπή αγώνα συνεδριάσαμε στο δημαρχείο του δήμου Παμβώτιδας προκειμένου να εξετάσουμε την πρόταση και κατά τη συζήτηση αυτή υπήρξαν απόψεις που υιοθετούσαν την πρόταση της ΓΓΠΗ, αλλά και απόψεις ότι θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας και το κλείσιμο του δρόμου για να φύγει ο ΧΥΤΑ από το Ελληνικό», δήλωσε ο κ. Χήτας.«Η επιτροπή αγώνα έπραξε ορθώς, είπε ο δήμαρχος, αφού για έξι χρόνια τώρα αποφασίζει ομόφωνα» και έτσι τα μέλη της επιτροπής και οι κάτοικοι θα τοποθετηθούν για να παρθεί, όπως σημείωσε, η πιο σωστή απόφαση για τους κατοίκους και το έργο.
Χήτας, Πήχας, Γκρέστας υπέρ της αποδοχής

Ο κ. Χήτας, ερωτηθείς σχετικά, μετέφερε τη θέση και του συναδέλφου του δημάρχου Παμβώτιδας
 Βαγγέλη Πήχα και του μέλους της επιτροπής Άδωνη Γκρέστα, υπέρ της αποδοχής της πρότασης της ΓΓΠΗ, αλλά με κάποιες εγγυήσεις που θα δοθούν γραπτώς.«Υπήρξαν όμως, έσπευσε να συμπληρώσει, και θέσεις για συνέχιση του αγώνα με το κύριο επιχείρημα που και εγώ ασπάζομαι, ότι οι κάτοικοι έχουν ένα παράπονο που εδράζεται στις υποσχέσεις των βουλευτών και του τοπικού ΠΑΣΟΚ ότι θα λυθεί το θέμα». Επίσης μετέφερε και την πάγια θέση όλων, εφόσον ο ΧΥΤΑ επιβλήθηκε με καθαρά πολιτική απόφαση, με άλλη τέτοια απόφαση να σταματήσει.«Εφόσον αυτή η πολιτική απόφαση δεν εκφράστηκε από τη σημερινή κυβέρνηση βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και θα πρέπει να σταθμίσουμε τα υπέρ και τα κατά και αν αποφασίσουμε όλοι μαζί στη γενική συνέλευση για το τι μέλλει γενέσθαι για τον ΧΥΤΑ», επισήμανε ο δήμαρχος Κατσανοχωρίων.
Θα επικρατήσει η ...ψυχρή λογική

Σε ερώτημα να η Γ.Σ δεν καταφέρει να καταλήξει σε ομόφωνη θέση, εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα επικρατήσει η ψυχρή λογική πέρα από το παράπονο που κι εγώ έχω και αισθάνομαι «ριγμένος» και μέσα και από τις διαφορετικές απόψεις θα καταλήξουμε σε απόφαση».Πάντως αν υιοθετηθεί η πρόταση της ΓΓΠΗ θα ζητηθούν περαιτέρω εγγυήσεις και σαφέστερο χρονοδιάγραμμα, γιατί όπως κατέληξε ο κ. Χήτας δεν πρέπει να ισχύσει το...ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...