Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Σύμπνοια δυνάμεων στον δήμο Νεάπολης κατά του Καλλικράτη


Να ισχύσουν και στη Θεσσαλονίκη τα πληθυσμιακά και άλλα κριτήρια που προβλέπει το νομοσχέδιο «Καλλικράτης», όπως συμβαίνει με το πολεοδομικό συγκρότημα της Αθήνας, ζητάει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεάπολης και καλεί τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να τηρήσει το όριο των 25.000 κατοίκων για το οποίο ο ίδιος έχει δεσμευτεί.

Στην Αθήνα τηρείται με ευλάβεια το πληθυσμιακό κριτήριο των 25.000 κατοίκων και στη Θεσσαλονίκη όχι, είπε ο δήμαρχος Νεάπολης Ναθαναήλ Λαδόπουλος (ΦΩΤΟ) σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Δήμος Νεάπολης έχει 32.000 κατοίκους με βάση την απογραφή του 2001 και 45.000 πραγματικό πληθυσμό και μπορεί να παραμείνει αυτόνομος, όπως ακριβώς προβλεπόταν στο αρχικό σχέδιο "Καλλικράτης", επισήμανε.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, τί άλλαξε μέσα σε 15 μέρες και στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται η συνένωση του δήμου Νεάπολης με τους δήμους Συκεών, Αγίου Παύλου και Πεύκων.

Το αίτημα για εφαρμογή των ίδιων κριτηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμερίζεται πλήρως και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Νεάπολης, Γιάννης Καρακουλάκης, ο οποίος είπε ότι σε αυτό το ζήτημα υπάρχει σύμπνοια με τον δήμαρχο και εκφράζει την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Νεάπολης.Καταλόγισε, επίσης, αναξιοπιστία στον υπουργό Εσωτερικών σχετικά με τον θέμα του πληθυσμιακού κριτηρίου.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεάπολης κοινοποίησε την απόφαση του στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τους βουλευτές του νομού και απόψε οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ειρήνης.

Σε ερώτηση αν θα θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο δήμαρχος Νεάπολης απάντησε ότι θα περιμένει τις διαδικασίες ανάδειξης υποψηφίων που θα ορίσει το ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Καρακουλάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι για τρίτη φορά υποψήφιος δήμαρχος και η Ν.Δ. που τον στήριξε θα βρει κάποιον άλλον υποψήφιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...