Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Απείχαν από τις εκλογές της Ν.Δ. λόγω της έδρας στο Δήμο Πωγωνίου



Ενώ σήμερα ξεκινά η εφαρμογή των διατάξεων της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης με την κωδική ονομασία «Καλλικράτης», στην Ήπειρο οι αντιδράσεις όχι μόνο δεν «ξεφούσκωσαν», αλλά αντίθετα εντείνονται όσο περνούν οι μέρες.Χαρακτηριστικό ως προς το γεγονός αυτό, είναι το παράδειγμα μιας μερίδας κατοίκων του Πωγωνίου, που πρόσκεινται στη Ν.Δ., οι οποίοι δεν προσήλθαν χθες, να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές για την Τοπική Οργάνωση Δελβινακίου του κόμματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την χωροθέτηση έδρας του ενιαίου Δήμου Πωγωνίου. Διεκδικούν, και μάλιστα με δυναμικό τρόπο, να οριστεί ως έδρα του νέου Δήμου το Δελβινάκι και όχι το Καλπάκι.Σε σχετική διαμαρτυρία τους (δημοσιεύεται ολόκληρη στη συνέχεια), τονίζουν, μεταξύ άλλων, πως «για εθνικό σκοπό και μόνο η έδρα έπρεπε να μείνει στο Δελβινάκι, γιατί το μισό Πωγώνι ανήκει στην Αλβανία, ενώ το Καλπάκι δεν υπάγεται καν στο Πωγώνι».Η διαμαρτυρία αυτή, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Δελβινάκι κ. Κων/νος Μυριούνης, απευθύνεται προς τη ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, με το αίτημα να διαβιβαστεί και στον Πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης κάτοικοι της περιοχής Πωγωνίου έκλεισαν και πάλι για μερικές ώρες την Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς. Μάλιστα, εξαιτίας του αποκλεισμού αυτού δημιουργήθηκαν ουρές αυτοκινήτων από και προς την Κακαβιά, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι που συμμετείχαν στην συγκέντρωση έψησαν μια προβατίνα και προσέφεραν στους οδηγούς, σε μια συμβολική κίνηση, φαγητό!

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ…ΔΥΣΚΟΛΑ

Από σήμερα η Κυβέρνηση, όπως έχει ανακοινωθεί, αγνοώντας τις έντονες αντιδράσεις σ’ όλη την χώρα τοπικών φορέων και πολιτών, αρχίζει να εφαρμόζει τις διατάξεις της διοικητικής μεταρρύθμισης.Ειδικότερα, προβλέπεται να επέλθουν σημαντικές αλλαγές στις υπαλληλικές σχέσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως προς τα υπόλοιπα ζητήματα (συνταξιοδοτικά, οικονομικά κ.α.) ισχύουν παλιότεροι νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα που έχουν ψηφιστεί. Βεβαίως, υπάρχουν και διατάξεις που ίσως προκαλέσουν περαιτέρω ανησυχία, όπως αυτές που αφορούν προσωποπαγείς θέσεις, αλλά και την κατάργηση των ΚΕΚ, μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ
Ο «Καλλικράτης» επιτρέπει τη σύσταση μέχρι δύο επιχειρήσεων στους νέους Δήμους. Ο ένας θα έχει αρμοδιότητες κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης και παιδείας και ο δεύτερος αρμοδιότητες πολιτισμού, αθλητισμού και περιβάλλοντος. Φυσικά, όλα αυτά θα προκύψουν από συγχωνεύσεις. Επίσης, θα γίνουν συγχωνεύσεις στις δημοτικές επιχειρήσεις, αλλά και στις σχολικές επιτροπές. Αν στο Δήμο λειτουργούν πάνω από μία ανώνυμες εταιρίες, αυτές συγχωνεύονται. Αν αυτές όμως είχαν αρμοδιότητα την καθαριότητα ή αποκομιδή απορριμμάτων, διαλύονται, τίθενται υπό εκκαθάριση και το προσωπικό αορίστου χρόνου μεταφέρεται στον Δήμο. Ανώνυμες εταιρίες μπορούν να έχουν και οι Περιφέρειες, με προσωπικό που θα προέρχεται από τις εταιρίες των Νομαρχιών και θα ανήκει πλέον στην εταιρία των Περιφερειών.
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ
Τα διάφορα Νομικά Πρόσωπα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων καταργούνται και μεταφέρονται στις Περιφέρειες. Το προσωπικό μεταφέρεται στις Περιφέρειες (μόνιμοι ή αορίστου χρόνου) και μπορεί να διατηρήσουν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς, στο οποίο υπάγονταν πριν από την κατάταξή τους στην Περιφέρεια. Οι υπάλληλοι των Νομαρχιών θα θεωρούνται υπάλληλοι των Περιφερειών. Έναν μήνα μάλιστα μετά την εγκατάσταση του νέου Περιφερειάρχη, εκδίδεται η σχετική απόφαση κατάταξης του προσωπικού σε προσωποπαγείς θέσεις της αντίστοιχης κατηγορίας, κλάδου ή ειδικότητας των υπηρεσιών της Έδρας και των Νομών της περιφέρειας.

proinoslogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...