Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Ο Κακλαμάνης κρύβει το θετικό γκάλοπ για «Καλλικράτη»

Σιγή ιχθύος όταν το θέμα τέθηκε στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ.
Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 800 δήμαρχοι.
Σιγή ιχθύος συνεχίζει να τηρεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης για την, θετική σχετικά με το σχέδιο «Καλλικράτης», δημοσκόπηση της Κάπα Research ανάμεσα στους δημάρχους όλης της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το 55 με 60% των δημάρχων (δηλαδή, 440-480 από τους 800) λένε «ναι» στον «Καλλικράτη». Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι και δήμαρχοι της ΝΔ στηρίζουν τον «Καλλικράτη», με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης είναι «γαλάζιος», καθώς το ποσοστό των δημάρχων που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά το 50%.

Παρά το γεγονός ότι η έρευνα πληρώθηκε με χρήματα των ίδιων των αιρετών, καθώς πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του ίδιου του κ. Κακλαμάνη προς το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), ο πρόεδρος της αρνείται πεισματικά να την δώσει στη δημοσιότητα.
Το θέμα έθεσε κατά τη διάρκεια του χθεσινού εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ ο Κώστας Ασκούνης, δήμαρχος Καλλιθέας, ωστόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ αρνήθηκε να δώσει απάντηση.

Ανεπισήμως, έλεγε ότι:
1) Η έρευνα δεν είναι της ΚΕΔΚΕ.
2) Ότι δεν αφορά τον «Καλλικράτη» αλλά γενικά την διοικητική μεταρρύθμιση.

Ωστόσο και στους δύο ισχυρισμούς του τον διαψεύδουν τα ίδια τα γεγονότα:
1) Η έρευνα διεξήχθη κατόπιν παραγγελίας του ΙΤΑ στο οποίο η ΚΕΔΚΕ συμμετέχει κατά 90%. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή πλην της εταιρείας τα αποτελέσματά της τα έχει μόνο ο ίδιος ο Νικήτας Κακλαμάνης.
2) Η έρευνα διεξήχθη τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο όταν ήδη είχε ανακοινωθεί ο «Καλλικράτης». Άλλωστε, όπως προκύπτει από το ερωτηματολόγιο πολλές από τις ερωτήσεις της αφορούν τον «Καλλικράτη».
http://alexpolisonline.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...