Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Εντονες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης


ΤΗΣ ΑΝΝΙΤΑΣ ΣΤΙΒΑΚΤΑΚΗ
Υπ' ατμόν είναι οι «πράσινες» αυτοδιοικητικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, περιμένοντας αμέσως μετά την ψήφιση του «Καλλικράτη» στη Βουλή, στα τέλη του μήνα, ν' αρχίσουν οι διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των υποψήφιων δημάρχων στους νέους δήμους. Ωστόσο, στο μεσοδιάστημα της αναμονής δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια, ειδικά στους ΟΤΑ, όπου οι νυν δήμαρχοι έχουν εκλεγεί με τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και σε όσους υπάρχουν μετρήσιμοι και αξιόλογοι «πράσινοι» πυρήνες.
Ηδη, αρκετοί εντείνουν τις δημόσιες εμφανίσεις τους, ενώ άλλοι έχουν ξεκινήσει και διαβουλεύσεις για πιθανές συνεργασίες, τις οποίες εξ ανάγκης επιβάλλει ο περιορισμένος αριθμός των δήμων στο νέο εκλογικό τοπίο. Ξεκινώντας, λοιπόν, από την Καλαμαριά, ο νυν δήμαρχος μέχρι τη λήξη της τετραετίας, Θεοδόσης Μπακογλίδης, δεν έχει κρύψει ότι θα ήθελε να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του, αφού εξελέγη από τη δημοτική ομάδα, αλλά έχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι θα κινηθεί εντός των διαδικασιών του κόμματος. Από τους υπόλοιπους πέντε που είχαν κυνηγήσει τη σημερινή του θέση, το ενδιαφέρον της φέρεται να διατηρεί η δημοτική σύμβουλος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Παυλίδου.
Στο νέο δήμο που θα προκύψει από τη συνένωση των Συκεών με τη Νεάπολη, τα Πεύκα και τον Αγιο Παύλο, πολλά ακούγονται. Αναμένεται ο Σίμος Δανιηλίδης, που κατά πολλούς συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες να είναι ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ, να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για δήμαρχος. Η κατάσταση, όμως, θα περιπλακεί, εάν το νέο δήμο «κυνηγήσει» και ο νυν δήμαρχος Νεάπολης, Νάκης Λαδόπουλος. Προς το παρόν, πάντως, στις προτεραιότητές του είναι η διατήρηση της αυτονομίας της Νεάπολης. Επιπλέον, δεν είναι σαφές αν ο προκάτοχος του στο δημαρχιακό θώκο, Γρηγόρης Χατζησάββας, επιδιώξει να επιστρέψει στην ενεργό δράση και με ποιον τρόπο, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η συνένωση των τεσσάρων ΟΤΑ.
Στο δήμο που θα απαρτίσουν η Σταυρούπολη, η Πολίχνη και η Ευκαρπία, οι τρεις δήμαρχοι λένε ότι έχουν συμφωνήσει να καταλήξουν μεταξύ τους στο πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει. Το σαφές, πάντως, είναι ότι φιλοδοξίες τρέφουν και ο Σάββας Σερασίδης και ο Κώστας Θεοδωρίδης, ενώ κινητικότητα αναπτύσσει και ο πρώην δήμαρχος Σταυρούπολης, Διαμαντής Παπαδόπουλος.
Στον καλλικράτειο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, η υποψήφια των προηγούμενων εκλογών στους Αμπελόκηπους, Βούλα Τεκτονίδου, δηλώνει παρούσα, ενώ ακούγεται ότι ενδιαφέρον έχει και ο Αρης Πουρπουλάκης από τη Μενεμένη.
Ο Κώστας Αμανατιάδης, υποψήφιος δήμαρχος το 2006 στο Ελευθέριο - Κορδελιό, παρά τα φημολογούμενα, θέτει εαυτόν εκτός παιχνιδιού στο νέο δήμο Εύοσμου - Ελευθερίου Κορδελιού. Αντιθέτως, ο Γιάννης Λεμπετλής, από τον Εύοσμο, δε θα έλεγε «όχι» σε πιθανή υποψηφιότητά του. Ακούγεται όμως και το όνομα του Απόστολου Καφαρίδη από το χώρο του ΣΥΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...