Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Εν μέσω αντιδράσεων η ψήφιση του "Καλλικράτη"

Εν μέσω αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών εισάγεται σήμερα Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται μετά από πέντε συνεδριάσεις το νομοσχέδιο «Καλλικράτη» για τη νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση «πρόκειται για μια θεσμική πολυεπίπεδη και σημαντική αλλαγή», από την οποία όπως υποστηρίζει θα προκύψει εξοικονόμηση πόρων που θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη εκτίμηση του γενικού λογιστηρίου του κράτους που αναφέρει ότι τον πρώτο κιόλας χρόνο θα εξοικονομηθεί 1,2 δισ. ευρώ.

Αντιδράσεις

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν νωρίς το πρωί περίπου 100 άτομα από τον Δήμο Καστελλίου Κρήτης, οι οποίοι κατευθύνονται προς τη Βουλή, αντιδρώντας στο σχέδιο «Καλλικράτης».

Συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποιούν οι πωλητές των λαϊκών αγορών, οι οποίοι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών. Καμία λαϊκή αγορά δεν θα λειτουργήσει σήμερα, Τρίτη, σε όλη τη χώρα.
Τα ξημερώματα έφτασαν στην Αθήνα τρία λεωφορεία από την Ιτέα με κατοίκους και φορείς που διαμαρτυρόνται στον νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.
Στις 12:00 κάτοικοι από το Κομμένο Αρτας θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Στην πλ.Συντάγματος διαμαρτύρονται επίσης περίπου 50 κάτοικοι από το Δοξάτο Δράμας και άλλοι 50 από τη Νεάπολη Κοζάνης.
Κάτοικοι και φορείς της Αν.Αιγιαλείας προγραμματίζουν να έρθουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή και το υπουργείο Εσωτερικών, αντιδρώντας στη συνένωση των Δήμων Αιγείρας, Ακράτας και Διακοφτού με το Αίγιο.
Παράλληλα, κλειστό επ' αόριστον θα παραμείνει από σήμερα, Τρίτη, το λιμάνι της Κυλλήνης από κατοίκους και φορείς της περιοχής που διαμαρτύρονται για την αλλαγή του ονόματος του νέου δήμου από Δήμο Κυλλήνης σε Δήμο Ανδραβίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...