Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις στη Β. Ελλάδα ο Καλλικράτης

Λαϊκή συνέλευση έγινε σήμερα στον Σοχό Θεσσαλονίκης, με αίτημα να μην καταργηθεί ο δήμος. Ο δήμαρχος Θεοφάνης Παπάς τονίζει πως ο δήμος υπάρχει από το 1903 κι έχει όλα τα στοιχεία να μείνει αυτόνομος ως ένας ορεινός δήμος.

Διαμαρτυρία κατοίκων του Σοχού για την κατάργηση του δήμουΚάτοικοι κάθε ηλικίας και παιδιά πήραν μέρος στη λαϊκή συνέλευση με μαύρες σημαίες και το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές Γ. Αρβανιτίδης του ΠΑΣΟΚ και Σ. Αναστασιάδης και Θ. Καράογλου της Ν.Δ.

Αύριο, οι μαθητές θα κάνουν αποχή από τα μαθήματα και θα μείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες.

Την Τρίτη κάτοικοι του Σοχού θα διαμαρτυρηθούν στην υφυπουργό Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη και την Τετάρτη θα προχωρήσουν σε δίωρο αποκλεισμό της Εγνατίας οδού στον κόμβο Βαγιοχωρίου.
Κάτοικοι της Σιάτιστας Κοζάνης απέκλεισαν για λίγη ώρα την Παρασκευή την Εγνατία οδό, στο ύψος του ομώνυμου κόμβου, και ζητούν να μην είναι η Νεάπολη η έδρα του δήμου Βοίου, αλλά η Σιάτιστα.
Στην Πυλαία Θεσσαλονίκης έγινε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εγκρίθηκε ψήφισμα υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας του δήμου. Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι ο πληθυσμός της Πυλαίας ήταν 24.500 κάτοικοι, με βάση την απογραφή του 2001, σήμερα ξεπερνά τους 60.000 και παρουσιάζει ραγδαία οικιστική ανάπτυξη.
Εν τω μεταξύ, να παραμείνει ανεξάρτητη κοινότητα το Νυμφαίο της Φλώρινας, ως παραδοσιακός οικισμός και ισχυρό όνομα στον ήπιο τουρισμό, ζητάει ο κοινοτάρχης Γιώργος Μπουτάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...