Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Γιώργος Καμίνης: Περισσότερα ποδήλατα, λιγότερα αυτοκίνητα στην Αθήνα

Τη δημιουργία ενός πραγματικού κινήματος «επιστροφής στην πόλη», με κίνητρα για την εγκατάσταση νέων ζευγαριών, φοιτητών και νέων εργαζομένων, την εγκατάσταση επιχειρήσεων, την επιστροφή δημόσιων υπηρεσιών, έθεσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης ως μοχλό στον στόχο του να ξαναγίνει η Αθήνα «ασφαλής και βιώσιμη πόλη». Οπως είπε, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Δήμου Αθηναίων, εφόσον εκλεγεί, «η Αθήνα δεν θα αλλάξει, αν δεν αλλάξει ο δημόσιος χώρος της και η σχέση των ανθρώπων με αυτόν». Οραμα του επικεφαλής του συνδυασμού «Δικαίωμα στην Πόλη» είναι μια πόλη με λιγότερα αυτοκίνητα, διαθέσιμη στην κίνηση των πεζών και των ποδηλατιστών, με περισσότερους ελεύθερους χώρους και περισσότερο πράσινο, με συνεχείς δραστηριότητες έκφρασης και δημιουργίας στους δημόσιους χώρους της.

Ιεραρχώντας τα προβλήματα, ο κ. Καμίνης με το επιτελείο του αναζήτησε σε ορισμένα «λύσεις φθηνές και άμεσα εφαρμόσιμες», ενώ σε άλλα, περισσότερο σύνθετα, δεν διστάζει να πει ότι δεν υπάρχει «η μία και μοναδική “μαγική” λύση. Μόνο λαϊκιστές δημαγωγοί το ισχυρίζονται αυτό».
Εχει θέσει εννιά προτεραιότητες για την Αθήνα (δικαίωμα στη διαφάνεια, στην ανάπτυξη, στη σύγχρονη διοίκηση, στην ασφάλεια, στην καθαρή και βιώσιμη πόλη, στην κοινωνική πρόνοια, στον πολιτισμό, στην αστική ανάπτυξη, στο παιχνίδι) στις οποίες δίνει περιεχόμενο με συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Ετσι, για παράδειγμα, για το ξερίζωμα γραφειοκρατικών δομών και του παρωχημένου συστήματος πρωτοκόλλου, σφραγίδων, αιτήσεων και υπογραφών, προβάλλονται η πλήρης μηχανοργάνωση και η ομαδοποίηση των στοιχείων με στόχο έναν έντυπο για κάθε διεκπεραίωση/ενέργεια. Και αυτό από τα μητρώα ως τις διαδικασίες έκδοσης οικοδομικών αδειών και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Από την άλλη, η πρότασή του για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου περιλαμβάνει την αδειοδότηση των σημερινών πλανόδιων και την πώληση των αγαθών τους σε υπαίθρια αγορά, με ΑΦΜ και τις ανάλογες επιβαρύνσεις.

Ο κ. Καμίνης επιμένει επίσης ότι η Αθήνα χρειάζεται μια σοβαρή μεταναστευτική πολιτική, μια σύγχρονη πολιτική ασύλου. Ενας τρόπος για να αντιμετωπισθεί η παραβατικότητα «απομονώνοντας τα εγκληματικά στοιχεία» είναι, σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, να καταγραφούν οι εγκλωβισμένοι μετανάστες που βρίσκονται στα όρια του Δήμου της Αθήνας ώστε «να μπορούν να βγάλουν ένα τίμιο μεροκάματο, με τις δέουσες ασφαλιστικές κρατήσεις και προνοιακές υπηρεσίες υγείας».

Την παρουσίαση του προγράμματός του για την Αθήνα χαιρέτισαν με δηλώσεις τους πέντε σημαντικοί επιστήμονες από διαφορετικούς χώρους: ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Γιάννης Πανούσης , η κοινωνική λειτουργός, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ κυρία Μάρθα Φωστιέρη, ο αρχιτέκτων κ. Ανδρέας Κούρκουλας, ο κοινωνιολόγος από το Πανεπιστήμιο Αθήνας κ. Παναγής Παναγιωτόπουλος (κοινωνιολόγος, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Κατήγγειλε κακοδιαχείριση στον δήμο

Δ ριμεία επίθεση στον κ. Ν. Κακλαμάνη εξαπέλυσε χθες ο κ. Καμίνης κάνοντας λόγο για κακοδιαχείτιση στον δήμο. Δίνοντας στη δημοσιότητα τη «μαύρη βίβλο» των οικονομικών πεπραγμένων κατήγγειλε σπατάλες αλλά και σύναψη δανείων για συγκεκριμένα έργα «τα οποίαόμως δεν υλοποιούνται, ενώ παραμένει άγνωστο πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα του δανείου». Στην παράθεση των στοιχείων της «μαύρης βίβλου» υπάρχει αναφορά στο «πέπλο ομίχλης»- και αδυναμία διαχειριστικού ελέγχου- που απλώνεται στις 8 ανώνυμες εταιρείες του δήμου «στελεχωμένες από έναν στενό κύκλο ανθρώπων του δημάρχου με διπλές και τριπλές μισθοδοσίες πουαπορροφούν πολλά εκατομμύρια μέσω προγραμματικών συμβάσεων για μελέτες και σχέδια δράσης».

Επίσης, σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Καμίνη, τα διοικητικά έξοδα του δήμου αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο από το 2008 στο 2009 κατά 46 εκατ. ευρώ και ανήλθαν στα 192 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, μέσα στο 2010 «ο κ. Κακλαμάνης αύξησε το προσωπικό του ιδιαίτερου γραφείου του κατά 36 άτομα. Από 63 το 2006 σε 99 το 2010. Οι δε αντιδήμαρχοι αύξησαν το προσωπικό των γραφείων τους κατά 62 άτομα. Από 35 το 2006 σε 97 το 2010. Απίστευτος αριθμός!». Ολα αυτά, κατά τον κ. Καμίνη, οδήγησαν σε τραγική οικονομική κατάσταση τον δήμο, με το πραγματικό έλλειμμα να «ξεπερνά τα 52 εκατ. ευρώ» και με τα ανεξόφλητα δάνεια να είναι 203 εκατ. ευρώ
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...