Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Με ένα Δήμαρχο το ΚΚΕ στην Αττική -Που κερδίζουν και που χάνουν ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ.

Χρήστος Κορτζίδης στο Δήμο Ελληνικού
Εντυπωσιακές ανατροπές σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των εκλογών αλλά και πλήθος πολιτικών μηνυμάτων αυτοδιοικητικού χαρακτήρα περιλαμβάνει ο νέος δημαρχιακός χάρτης στην Αττική. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΚΕ  έμεινε μόνο με ένα Δήμαρχο στην Αττική και η αυξηση των ποσοστών του δεν είχε αντικρυσμα στις εκλογες Δημοτικών Αρχόντων, ενώ όπου συνεργαστηκαν ΣΥΝ και ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ εξέλεξαν άνετα Δημάρχους !
Με τα αποτελέσματα που ήταν γνωστά έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η Νέα Δημοκρατία έμοιαζε να χάνει τελικά τους Δήμους Αιγάλεω, Ζωγράφου και Ηλιούπολης, αν και οι υποψήφιοί της προηγούνταν την πρώτη Κυριακή. Στο Αιγάλεω, ο νυν δήμαρχος Δ. Καλογερόπουλος (πρόεδρος και της ΤΕΔΚΝΑ) ερχόταν δεύτερος με 46,2% έναντι του στηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ Χρ. Καρδαρά (53,7%). Στο Δήμο Ζωγράφου ο Κ. Καλλίρης (ΠΑΣΟΚ) προηγούνταν με 55,7% έναντι του νυν δημάρχου Ι. Καζάκου. Στην Ηλιούπολη ο Β. Βαλασόπουλος (ΠΑΣΟΚ) εξασφάλιζε 53,5% έναντι του εν ενεργεία Ι. Αναγνώστου.
Αντίστοιχες σε πλήθος οι απώλειες δημάρχων με στήριξη ΠΑΣΟΚ. Στο Δήμο Αχαρνών ο ανεξάρτητος Σ. Ντούρος εξασφάλιζε 58,9% έναντι 41,1% του δημάρχου Π. Φωτιάδη. Στη Νέα Ιωνία ο Ι. Χαραλάμπους ακολουθούσε με μεγάλη απόσταση τον Η. Γκάτση (στήριξη ΣΥΝ - Δημ. Αριστερά), που έφτανε στο 54,9%. Στην Αγία Παρασκευή ο Β. Ζορμπάς (Ν.Δ.) έδειχνε να επικρατεί με 51,6% του εν ενεργεία Β. Γιαννακόπουλου. Ανατροπή σε σχέση με την περασμένη Κυριακή και στο Ηράκλειο Αττικής, όπου ο Π. Βλασσόπουλος (Οικολ. - Δ.Α.) κέρδιζε τον Ε. Σπυρόπουλο.
Την ισχύ του επιβεβαίωσε στο Περιστέρι ο Ανδ. Παχατουρίδης, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα έχασε για λίγες ψήφους την εκλογή, αλλά τώρα εξασφάλιζε το 65,5%. Στο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη ο Γ. Ιωακειμίδης ξεπερνούσε το 60% απέναντι στην υποψηφιότητα του Στ. Λογοθέτη. Στη Νέα Σμύρνη, ο διάδοχος του Γ. Κουτελάκη, Στ. ΤΖουλάκης αποκόμισε το 63,4% των ψήφων και στην Καλλιθέα ο εν ενεργεία Κ. Ασκούνης (ΠΑΣΟΚ) εξασφάλιζε σχεδόν 60%.
Μοναδικός δήμαρχος με στήριξη από το ΚΚΕ στην Αττική εκλέγεται στην Πετρούπολη ο Θ. Κοτσαμπάς, με 55% των ψήφων έναντι 45% του εν ενεργεία δημάρχου Στ. Βλάχου.
Δυναμική επιβεβαίωση δημοφιλίας για τον Χρήστο Κορτζίδη στο νέο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Με τη στήριξη Οικολόγων-ΣΥΝ εξασφάλισε το 61% έναντι του υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ Ι. Κωνσταντάτου. Στην Ελευσίνα ο Γ. Αμπατζόγλου (ΣΥΝ - Δημ. Αρ.) επανεξελέγη με 54,1% των ψήφων, στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα ο Λουκάς Τζανής επικράτησε έναντι των δύο εν ενεργεία δημάρχων. Εξαιρετικό αποτέλεσμα για μια γυναίκα υποψήφια, τη Μαρία Ανδρούτσου, στον Αγιο Δημήτριο, η οποία με την υποστήριξη (ΠΑΣΟΚ, Οικολόγων, Δημ.Αρ.) εκθρόνισε τον νυν δήμαρχο Ν. Λαζαρόπουλο (Ν.Δ.). Ο υποστηριζόμενος στην Καισαριανή από ΣΥΡΙΖΑ και Δημ. Αριστερά Σ. Τζόκας εξασφάλιζε μικρή υπεροχή (50,1%) έναντι του Α. Καμπάκα (ΠΑΣΟΚ).
Ντέρμπι παιζόταν ώς αργά στη Γλυφάδα, όπου ο Κ. Κόκκορης (ΠΑΣΟΚ) εξασφάλιζε 50,2% έναντι του Μ. Βαρβιτσιώτη (Ν.Δ.) για λιγότερες από εκατό ψήφους. Καθαρή νίκη στον Αλιμο από τον νυν δήμαρχο Α. Ορφανό (60,9%) με στήριξη από το ΠΑΣΟΚ. Ανετη επικράτηση στον Βύρωνα για τον Ν. Χαρδαλιά με 64,8% και στο Χαλάνδρι για τον Γ. Κουράση (54%). Στο Χαϊδάρι ο νυν δήμαρχος Δ. Μαραβέλιας επανεξελέγη με 51,4% και στην Κηφισιά ο Ν. Χιωτάκης με 54,6%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...