Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

«Λαμπερά» ονόματα από την showbiz εκλέγονται ....

Πλήθος «λαμπερών» ονομάτων από τον χώρο του θεάματος, της τέχνης, των επιστημών, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού αποτελούν τους κερδισμένους των αυτοδιοικητκών εκλογών, κυρίως στην Αθήνα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Αθήνα
Πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του Νικήτα Κακλαμάνη «Αθήνα, πόλη της ζωής μας» φέρεται να είναι ο διάσημος ατζέντης Ηλίας Ψινάκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες περί σταυροδοσίας (τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου θα δοθούν πιθανότατα την Τετάρτη) από την παράταξη του κ. Κακλαμάνη προηγούνται ο κ. Ψινάκης, ο δημοσιογράφος Δημ. Κωνσταντάρας, οι ηθοποιοί και εκλεγμένες δημ. σύμβουλοι, Μαρία Τζομπανάκη και Βάσια Τριφύλλη, καθώς επίσης ο μουσικοσυνθέτης Γ. Κατσαρός, ενώ στον στίβο της Αυτοδιοίκησης μπαίνουν μάλλον η Αννα Βερούλη και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ακης Ζήκος.

Προβάδισμα σε ψήφους έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρ. Τεντόμας, Κατερίνα Κατσαμπέ, Τόνια Κανελλοπούλου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Γ. Δημόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Λ. Σκιαδάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ν. Βαφειάδης, ο πρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής Βασ. Κορομάντζος, ο Θ. Μπεχράκης, ο Φ. Ιγνατίου, ο Θαν. Καφέζας, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Νίκος Αβραμίδης και ο Χρ. Ακριτίδης.

Οι γυναίκες του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» του Γιώργου Καμίνη φαίνεται ότι κέρδισαν σε δημοφιλία, καθώς προτιμήθηκαν από τους ψηφοφόρους

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτιμάται ότι την πρωτιά έχει η αρχιτέκτων και ζωγράφος Αννα Φιλίνη, δημοτική σύμβουλος της Αθήνας από το 1990, ενώ «ψηλά» βρίσκεται και η συγγραφέας και ζωγράφος Ευφροσύνη Δοξιάδη. Επίσης προηγούνται σε σταυρούς η δικηγόρος Μαρία Κουβέλη, ο Φ. Προβατάς, ο πρώην αντιδήμαρχος Αθήνας (επί Μπέη) Παν. Μπέης, ο Νικ. Κόκκινος και η πολιτισμολόγος Κυριακή (Σάντυ) Μπιλιάνη.

Προβάδισμα και για την Ευαγγελία Κοντοσταθάκου, δημοτική σύμβουλο αλλά και για τον γνωστό αρχιτέκτονα, επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ Αλέξανδρο Τομπάζη. Επίσης Ιωάννα (Τζίνη) Γεννηματά και Παναγιώτα Ψαράκη, μέλη του ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι διεκδικούν με αξιώσεις μια θέση στο στο δημοτικό συμβούλιο.

Θεσσαλονίκη
Οι παλιοί δημοτικοί συμβουλοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι αυτοί που οδηγούν την κούρσα στους σταυρούς προτίμησης, αλλά θα είναι το... νέο αίμα που θα εισβάλει στο 49μελές Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Από τα αποτελέσματα του α΄ γύρου έχουν κατανεμηθεί βάσει των ποσοστών οι 25 έδρες - παράταξη Γκιουλέκα (10), Μπουτάρη (8), Ζαργιανόπουλου (2), Παπαθεμελή (2) και Μηταφίδη-Στεργίου - Μάτη (από 1).

Στον β΄ γύρο, ο πρώτος συνδυασμός αναδεικνύει τον δήμαρχο κι έχοντας την πλειοψηφία θα αυξήσει τις έδρες έως τις 29 και ο δεύτερος έως τις 13. Από τη μέχρι τώρα καταμέτρηση σταυρών στην παράταξη του κ. Κ. Γκιουλέκα προηγούνται οι «παλιοί» Χ. Αηδονόπουλος, Β. Γάκης, Κ. Καζαντζίδης, Λίτσα Κολοβού, Χρυσούλα Γιαταγάν, Β. Καρακωστάνογλου, αλλά σε εκλόγιμες θέσεις είναι πρόσωπα που έθεσαν υποψηφιότητα (οι περισσότεροι) για πρώτη φορά, όπως οι Μελίνα Δερμετζοπούλου, Σ. Γωγάκος, Αννα Ευθυμίου, Ανθή Σαλαγκούδη, Δ. Μασούρας, Θ. Πατέλης, Αφροδίτη Χρυσοχόου, Πολυξένη Δρίτσα, Γ. Ασπασίδης. Στην παράταξη του κ. Μπουτάρη και στην Ε΄ Δημοτική Ενότητα που είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό στον Δήμο Θεσσαλονίκης προηγείται ο κ. Α. Κουράκης, ενώ στις πρώτες θέσεις των σταυρών προτίμησης είναι οι Π. Αβραμόπουλος, Ελλη Χρυσίδου, Σ. Κωνσταντινίδης, Γ. Γιακουμίδης, Γ. Γεράκης, Ν. Φωτίου.

Πειραιάς
Με τις μηχανές στο φουλ κινούνται από οι φίλοι των συνδυασμών «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία» με επικεφαλής τον Γιάννη Μίχα και «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» με επικεφαλής τον Βασίλη Μιχαλολιάκο για τον β΄ γύρο. Ωστόσο, από χθες οι πληροφορίες για τη σειρά εκλογής των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων εναλλάσσονταν συνεχώς καθώς η αποχή ξεπέρασε το 55% και η καταμέτρηση των ψήφων σε ένα επιπλέον εκλογικό τμήμα μπορεί να φέρει «τα πάνω κάτω». Πάντως, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, από τον συνδυασμό του Γιάννη Μίχα φέρεται να βρίσκονται σε τροχιά εκλογής οι Δ. Γκερλές, Μ. Ντεντιδάκης, Λ. Αλεξανδρής, Β. Βαλσαμάκης, Δ. Αντωνάτος και Α. Καλογεράς. Από τον συνδιασμό του Β. Μιχαλολιάκου φέρεται να «πηγαίνουν καλά» οι Γ. Σιγάλας, Π. Καλαγιά, Η. Κατσαφάδος, Σ. Μπαρμπαγιάννη, Γ. Δαβάκης, και Α. Κάρλες.

Πάτρα
Στον Δήμο Πατρέων στον συνδυασμό του Δημήτρη Κατσικόπουλου φέρονται να προηγούνται οι Αμπέτ Χασμάν, Αλέξης Σκαρμέας, Χρήστος Μπακαλάρος, Νίκος Τζανάκος και Γιάννης Ταπεινός. Από το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Δημαρά φέρονται να προηγούνται οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Νίκος Μακρής, Λένα Καλεντζώτη, Γεωργία Χρυσανθακοπούλου και Τάκης Γκίκας.

Ηράκλειο

Παρόντες στο νέο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου θα είναι και οι 16 εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι του επανεκλεγέντος δημάρχου κ. Γιάννη Κουράκη, ο συνδυασμός του οποίου -εκτός απροόπτου- παίρνει 35 έδρες. Παρά ταύτα υπάρχει μεγάλη ανανέωση στο νέο δημοτικό συμβούλιο, καθώς οι 19 σύμβουλοι του Γιάννη Κουράκη είναι νέοι, ενώ από τη σημερινή αντιπολίτευση δεν θα είναι κανένας στο νέο σώμα. Στο νέο 49μελές δημοτικό συμβούλιο ο Μαν. Παγωμένος εκλέγεται για πολλοστή φορά πρώτος και με διαφορά δημοτικός σύμβουλος, με δεύτερο τον Γ. Παρασύρη. Στα νέα πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου ξεχωρίζει η γιατρός Μαρία Τζιράκη, η Μαρία Ξημέρη-Ξυλούρη, η Μαρία Τιτομιχελάκη, ο Δ. Σπυριδάκης και ο γνωστός ποδοσφαιριστής Ν. Μαχλάς. SKAI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...