Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Κουβέλης, Καμίνης, Ψαριανός
Γ. Καμίνης: «Διεκδικήσαμε τη μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε την πόλη μας και να αλλάξουμε την Αθήνα», δήλωσε ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. «Αυτή η νίκη είναι μία νίκη των πολιτών της Αθήνας που ελπίζουν και συμμετέχουν... Θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες αυτών που δε μας ψήφισαν στον πρώτο γύρο, αλλά μας ψήφισαν στο δεύτερο... θα ανταποκριθούμε και σε αυτούς που δε μας ψήφισαν ούτε στο δεύτερο γύρο, αλλά μας ενώνει η αγωνία για το μέλλον της χώρας», κατέληξε ο κ. Καμίνης.
• Ν. Κακλαμάνης: Συγχαρητήρια στον Γιώργο Καμίνη έδωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι δε θα πάψει ποτέ να αγαπά την πόλη του. Ο κ. Κακλαμάνης ευχαρίστησε όσους όλους εργάστηκαν για το δήμο Αθηναίων και επεσήμανε ότι θα συνεργαστεί με τον Γιώργο Καμίνη. Ο κ. Κακλαμάνης δε σχολίασε το αν θεωρεί ότι στηρίχθηκε αρκετά από τη ΝΔ, λέγοντας ότι αυτά είναι ζητήματα για την κεντρική πολιτική σκηνή.
• Γ. Σγουρός: Ιστορική ημέρα για την Αττική, χαρακτήρισε την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Αττική αποκτά αιρετό Περιφερειάρχη και αιρετό συμβούλιο. Υπογράμμισε ότι ο Καλλικράτης αποτελεί το σημαντικότερο βήμα στη σύγχρονη ιστορία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για μία νίκη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Αττικής και ότι ως ο πρώτος Περιφερειάρχης της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, συναισθάνεται το βάρος της ευθύνης.
• Β. Μιχαλολιάκος: Όταν ανακοίνωσα την απόφασή μου να διεκδικήσω τη δημαρχία του Πειραιά, είχα πει ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι ούτε ως συνδυασμοί ούτε ως πρόσωπα, τόνισε ο νέος δήμαρχος Πειραιά, με τη ΝΔ Βασίλης Μιχαλολιάκος. Επεσήμανε ότι είχε έναν ισχυρό συνδυασμό από άξιες και άξιους και υπογράμμισε ότι θα επιχειρήσει τη μεγίστη δυνατή συναίνεση, για το καλό της πόλης. Είπε μάλιστα, ότι θα συνεργαστεί και με τον απερχόμενο δήμαρχο Παναγιώτη Φασούλα. «Σήμερα κέρδισε ο Πειραιάς», τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος.
• Γιάννης Μίχας: Δημόσια συγχαρητήρια στο Βασίλη Μιχαλολιάκο, το νέο δήμαρχο Πειραιά, έστειλε ο αντίπαλός του, υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μίχας. Όπως είπε, η παράταξή του είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες ο νέος δήμαρχος να είναι αποτέλεσμα της θέλησης της συντριπτικής πλειοψηφίας, αλλά βγήκε δήμαρχος μειοψηφίας, χωρίς αυτό να αμφισβητεί τη νίκη του κ. Μιχαλολιάκου. Ο κ. Μίχας επεσήμανε την απόφασή του να επιδιώξει συνεργασία με τη νέα δημοτική αρχή και ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν και όσους δεν τον ψήφισαν, αλλά συμμετείχαν στη διαδικασία.
• Παναγιώτης Ψωμιάδης: «Η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει» δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την ανάδειξη του σε περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και χαρακτήρισε την επόμενη ημέρα των εκλογών ως «ημέρα ευθύνης, διεκδίκησης και ανάπτυξης». Επίσης, προέτρεψε τους πολίτες «να προτάξουμε τα πολλά που μας ενώνουν». Ο κ. Ψωμιάδης, σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη πανηγυρίζει γιατί βλέπει φως στην ομίχλη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...