Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Οι εκλογές είναι πολιτικές αλλά δεν είναι δημοψήφισμα

Κουβέλης, Καμίνης, Ψαριανός
Κουβέλης  - Μπουτάρης
Τη θέση ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, θα στείλουν πολιτικά μηνύματα, αλλά δεν πρέπει να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος, διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη Τύπου.
Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με το δίλημμα που έθεσε προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και πρόσθεσε ότι ο κ. Παπανδρέου ακολούθησε τον ολισθηρό δρόμο του κ. Σαμαρά και συνέπραξε στο κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας, θέλοντας να μετατρέψουν τις εκλογές σε μία τεράστια κομματική δημοσκόπηση και μάλιστα μέσα σε κλίμα οξείας παλαιοκομματικού τύπου πόλωσης. Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι η εκλογολογία είναι η χειρότερη εκδοχή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.
Για τον χαρακτήρα των εκλογών ο κ. Κουβέλης είπε ότι σαφώς έχουν πολιτικό χαρακτήρα, διότι πολιτικός είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης και υπό το πρίσμα αυτό είναι λογικό ότι θα στείλουν και πολιτικά μηνύματα, αλλά πρόσθεσε, δεν μπορεί, τα μηνύματα αυτά , να μετατραπούν σε ένα είδος δημοψηφίσματος.
Ωστόσο, αποσύνδεσε τις τοπικές εκλογές από τις εθνικές και τόνισε ότι στόχος του κόμματός του είναι να νικήσουν οι ιδέες της αυτοδιοίκησης, της ουσιαστικής αποκέντρωσης και να επικρατήσουν οι δυνάμεις που μπορούν να διαχειριστούν με διαφάνεια τις υποθέσεις της αυτοδιοίκησης.
Απαντώντας στα σενάρια που φέρουν τη Δημοκρατική Αριστερά να είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικό επίπεδο, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, το κόμμα του «θα διεκδικήσει με αυτόνομη παρουσία την ψήφο του ελληνικού λαού» και εξέφρασε αισιοδοξία για το μέλλον του κόμματός του, λέγοντας ότι με μικρά αλλά σταθερά βήματα, κάνει βήματα μπροστά.
Σχετικά με το ενδεχόμενο συγκλήσεων σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Κουβέλης είπε ότι οι συγκλήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας είναι θεμιτές, αλλά προϋποθέτουν προγραμματικές συγκλίσεις που, όπως είπε, σήμερα δεν υπάρχουν.
Εξάλλου, ο κ. Κουβέλης αρνήθηκε και πάλι ότι είχε οποιαδήποτε συνάντηση με τον κ. Δημαρά, ενώ εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αύξησης της βουλευτικής αποζημίωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...