Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Προεκλογική επίσκεψη Γ. Παπανδρέου: Υποσχέσεις copy/paste, χάντρες και καθρεφτάκια για τους Πατρινούς;

Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου στην Πάτρα, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος υπενθυμίζει:

«O κ. Παπανδρέου, μιλώντας στην Πάτρα, στις 18 Μαίου 2009, λίγο πριν τις ευρωεκλογές είχε υποσχεθεί:

Την άμεση απόδοση θαλάσσιου μετώπου μήκους 4 χιλιομέτρων στην πόλη και ανάπλαση της παραλιακής ζώνης.

Την άμεση καταβολή των 80 εκ. € για τα ώριμα έργα της πολιτιστικής που είχαν προγραμματιστεί αλλά δεν έγιναν

Την άμεση προώθηση των μεγάλων έργων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής που λιμνάζουν

Για το θέμα των λαθρομεταναστών του οποίου προέβλεψε την μεγέθυνση υποσχέθηκε την άμεση προώθησή τους στα «κέντρα φύλαξης όπως προβλέπεται», ενίσχυση από ΕΕ και βεβαίως την άμεση ενεργοποίηση της βασικής συμφωνίας με την Τουρκία για επανεισδοχή των λαθρομεταναστών, την οποία ο ίδιος ως ΥΠ.ΕΞ. διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε και η οποία όπως είπε επιβάλει στους γείτονες συγκεκριμένες υποχρεώσεις.

Ενίσχυση του λιμανιού με μέσα και προσωπικό ώστε να αποκλειστεί ως πύλη εξόδου των λαθρομεταναστών.

Επίσης, στην ομιλία του, στις 3 Οκτωβρίου 2009, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές, υποσχέθηκε:

• Πάγωμα για ένα χρόνο όλων των οφειλών των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας

• Να βάλει τέλος στον «Μεσαίωνα των εργασιακών σχέσεων», «στην ομηρία των stagers», και «αυστηρή τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας».

• Άμεση υλοποίηση, από την επομένη των εκλογών, ολοκληρωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης της Δυτικής Ελλάδος ώστε να ξεφύγει από την θέση της φτωχότερης Περιφέρειας της Ευρώπης.

• Διεθνή διαγωνισμό για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, του οποίου τα αποτελέσματα θα ανακοίνωνε την επομένη των εκλογών και θα προχωρούσε στην άμεση υλοποίησή του.

• Άμεση προώθηση ολοκλήρωσης του άξονα της ΠΑΘΕ σε συνδυασμό με την ταχύτατη ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι τον Πύργο.

• «Όχι Αγροφύλακες αλλά προσλήψεις στην Υγεία»

• Επανάληψη των υποσχέσεων για τα έργα της Πολιτιστικής, για την ανάπλαση παραλιακού μετώπου, αλλά και εφαρμογή υπάρχοντος ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της Πάτρας».

Και ο κ. Νικολόπουλος επισημαίνει: «Είναι προφανείς οι λόγοι της παρουσίας του κ. Παπανδρέου στην Πάτρα, λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Για να τον διευκολύνω, του θυμίζω όσα είχε υποσχεθεί στον Πατραϊκό λαό, ο οποίος γνωρίζει βεβαίως, πόσα εξ όσων είχε υποσχεθεί υλοποιήθηκαν ή έστω, δρομολογήθηκαν. Και ως εκ τούτου, είμαι μάλλον περίεργος να δω αν θα εξακολουθήσει την ίδια τακτική της άκρατης υποσχεσιολογίας ή θα επιχειρήσει, κατά την προσφιλή εσχάτως τακτική του, να εγκλωβίσει τους Πατρινούς στο ψευτοδίλημμα περί πρόωρων εκλογών.

Και οι νέες υποσχέσεις, θα έχουν την αξία των προηγουμένων, που ακόμα αντηχούν στα αυτιά των Πατρινών κούφιες και ψεύτικες.

Παρεμπιπτόντως, να υπενθυμίσω και το μείζον ζήτημα ηθικής τάξης που αφορά τη δωρεάν παραχώρηση του Ξενία Καλετζίου στο «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου», για το οποίο, η παρουσία του στην πόλη αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να δώσει εξηγήσεις για το πως συμβιβάζεται να δωρίζεται εθνική κρατική περιουσία σε ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου»

Και σε κάθε περίπτωση, έστω και τώρα, να επιστραφεί στο κράτος και να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων του χωριού, αλλά και της Αχαΐας, την οποία τιμά το γεγονός ότι από εδώ έλκουν την καταγωγή τους οι Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...